白兵係咪已經走火入魔

468 回覆
670 Like 47 Dislike
聽完都仲係大把野可以食
佢唔係醫生黎架
咁點?要零carbohydrates?
你閱讀理解係咪有問題?我講緊唔信仲多,如果你講唔出信佢可以食嘅嘢會仲多過唔信嘅話你駁乜柒啫
咪話左唔食小麥製品
無啦啦up乜柒零carbohydrates 係要激端到咁
咁我覆果個話冇嘢食得
唯一可以食嘅就係黑朱古力
講到咁極端都唔比反駁惡到
佢講乜關我撚事?而家我話唔聽白卡兵講嘢嘅人可以食嘅嘢仲多,你冇一個point 駁到我嘅話就乖乖地收皮,冇人迫你覆我嘅
我冇講過呃錢

係香港嘅精神科根本冇咁多時間同你治療,全部都係叫你食藥穩定病情就算,往往本來輕症食藥食到變重症

香港嘅醫療只係吊命,完全冇治療你哋根本唔明

喺外國行行哋睇醫生排返兩個幾月,但係人哋真係幫你跟進到治療為止,唔會見醫生十分鐘,叫你攞藥然後過兩個月覆診
你咪又係插把嘴入嚟我覆人你就衝過嚟嘈
Quote 書、文獻、資料都可以錯。例如學術造假、實驗可唔可以重覆並得出相同結果、有無引用資料時對像錯? 舉例話xxx 飲食唔好,有無對照年紀、性別、種族等因素?

問題係呢度無人係針對白兵嘅書、文獻、資料來源有無問題,幾乎反對嘅全部係人身攻擊。
咁點解你唔反駁白兵錯咩?
你仲係唔明

香港嘅所謂精神科治療一味就係叫你食藥,食藥同埋食藥係唔會醫得好

香港嗰套醫療制度就係求求其其應付你,死唔去吊住條命半年後返嚟覆診就當睇咗醫生

醫生診症到開藥成個流程唔夠十分鐘,下次見面已經係兩個月後,你同我講會醫得好?

加拿大呢邊嘅老人癡呆唔會一嚟就叫你食懵仔丸,講緊真係有嚴重自殘傾向嗰啲先會開藥,一般都係用藥物以外嘅方法減輕病情,因為一食藥就返唔到轉頭

上網查下懵仔丸係乜撚嘢請出嚟鳩噏啦
咁白卡兵而家係唔係淨係批判緊香港呀?唔係吖嘛

仲要佢唔撚係講緊香港醫療制度,佢係否定緊成套科學,屌你兜乜鳩啫仲
但我冇錯喎,係你錯之嘛

你錯仲繼續覆你咪柒頭囉 你等你駁嗰位覆你你先再伸個龜頭出嚟啦
我講大把嘢仲可以食又有咩錯
係咪你嘅世界只有二元??

一係就白兵啱曬一係就而家醫療制度啱曬??

我上文下理邊有話個白兵講嘅嘢冇問題??
我連佢個名都冇提到

我淨係批評香港醫療有問題都唔得

專業唔一定做正確嘅事,專業可以為咗你一做壞事就係咁多
佢最錯咪出世囉,恆大地產狗,講政治陰謀論起家,而家睇兩本鳩書就講醫學嘢害人

根本唔洗講啲fact 嘢,係成套argument 都離譜,唔信專家信youtuber 然後你話咁係理性?想問你今年貴庚?
條友第一個回覆就屌9成個「現代醫學」,屌埋專科
第二個回覆就偷換概念,無啦啦戴晒頭盔咁話係屌9香港醫療制度
一邊屌緊medical 另一邊屌緊個public health system
我講唔知佢仲多嘢食,咁你駁乜鳩?
即係我錯喺邊呢
其實你係咪先係有老人痴呆?你第一個回覆頭幾隻字已經講緊「現代醫學」,畀人屌完就轉軑講香港醫療制度

仲要成個post 屌緊白卡仔,你入嚟同講嘢同佢r吻一樣然後話唔關白卡仔事,你到底喺度做乜鳩?冇你嘅事就出返去啦
你錯在用「信佢可以食嘅嘢都好多」嚟駁我話「唔信佢可以ov嘅嘢仲多」囉,唔係扮唔知就冇事㗎on9仔
文你老母獻咩,我用chatgpt gen 篇嘢都準過你啲所謂文獻啦,你係咪低能到見到一篇嘢係用字寫嘅就當真理? 但又偏偏唔信科學,係要quote埋啲另類療法呀,偽科學呀嗰啲垃圾,駁都廢閪事

寫咁大段野,淨係要睇「駁都廢事」,根本唔係議事論事。

你班廢柴日日講藥廠陰謀論,啲偽科學撚出書出片咪又係呃錢,佢哋智力太低讀唔成書又不甘平凡先搞咁多大龍鳳

直頭人身攻擊。

如果白兵有錯,你咪直接話佢錯咩。咁十幾分鐘嘅影片,你唔駛反駁哂,你反駁一點都好,最少都係講道理。但你一係「駁都廢事」,一係直接人身攻擊,咁有咩意思? 網絡資源係令資訊流通更好更快,而唔係俾你咁濫用。
你係咪有白卡

一開波我冇回你,我係回其他人,然後你衝入嚟搭嗲話我離題

我都冇批判你講過嘅嘢,你就入嚟批判我做乜撚嘢?

被迫害妄想??

同其他會員討論下精神病嘅問題關你撚事呀

我同其他人討論都要你管

你估你真係連登風紀隊長呀
都係唔明我講嘅嘢有乜錯
講晒粗口又屌on9仔咁 你嬲到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞