白兵係咪已經走火入魔

468 回覆
670 Like 47 Dislike
大量文獻支持Train high (訓練時要高碳,會增強運動表現)
所以大部分職業運動員都係會用Carb cycling
不過講咁深入,白卡兵同佢啲信徒都唔識架啦
Carb cycling好基礎,不過白卡兵同信佢班弱智又真唔識
淨係識口upup high carb害死人
成班弱智由鳩佢哋圍爐算啦
聽佢講可以食多d 嚴同糖
Warfarin唔係薄血藥嚟㗎咩?邊個用嚟醫高血壓
波台熱狗偶像就真
仲熱狗屌連登仔係咪聽開世柒

果D營養片聽完就算啦, 有幾可跟得足丫, 營養師專家同埋時事評論員
有邊個無呃過人丫?
見到呢度D人個個又話無醫生牌無營養師牌吹撚到有先有資格講野
拍得住D跑得快過隻馬先可以做馬評人既地步
咁連登仔咁高汁梗係屌得啦
白兵陳雲熱狗五毛同有班衛星page全部都同一type做d野都一模一樣
以屌黃絲為樂 周圍唱反調懶獨醒架啦
分咁細把撚咩
就係知有你呢d人係度捉字蝨我特登唔話佢熱狗而係熱狗個派

見到你條柒頭周圍係度問問問
問你老母咩on9仔
唔係以為咁樣扮傻扮哂被熱狗就洗到底,當無人記得佢做過乜呀?
cctoy鍾意白兵都屈得出

on9仔繼續奶你個白卡兵啦
好醜樣
你呀叻黎?
上面咁多人討論緊 有個疑似medic巴打出黎講你都睇唔到唔知道
To be fair當有人有cardiovascular risk factors嘅時候會用,而hypertension有時會accompany呢啲risk factors
但係
1. 當有呢啲risk factors嘅時候,clinical benefit of anticoagulants > associated risks
呢個係research得出嘅結論
佢可以用其他research challenge,但佢條片冇噉做,而係避重就輕,完全唔提clinical benefits
2. 依家越來越少用warfarin,rivaroxaban呢類嘅DOAC更安全同易用

佢得登講嚟demonize西藥嚇人啫
片尾戴曬頭盔,就算真係有人因為睇咗條片停藥出事都無從追究
真係唯有let natural selection run its course
多謝分享🙏🏻
我以前一直都身體好差成日好攰又諗好多野頭痛
最近幾年睇完白兵發現飲酒食煙對我健康好work
食左幾年個人精神左好多
體重減左10幾磅 抗壓力高左 人都自信左
連用腦都用少左

西醫講會肺癌肝癌都係左打壓酒煙商人
呢樣野真係食過先知對自己係work

認同你咩知識全部都無對錯最緊要自己ok
睇完白卡兵既片加埋我自己既分析
我好肯定西醫都係呃人,我個套仲岩過佢地
酒煙決定會繼續食黎緊可能食埋高脂食物試下會唔會仲健康d

利申返先: 我不是鏡粉
sorry打錯左
我不是白兵fans先岩只係開始2年前開始追佢d片
呢條友唔係醫生只係整骨師,如果有咩問題想consult ,真係去搵醫生
追撚埋佢D片都唔叫fans係咪要課埋金先計?

我聽開白兵都覺得佢份人鳩, 但佢個台真係當電台聽係好過其他讀新聞KOL

單純有cv risk無AF/mechanical heart valve點會用warfarin, 咪玩啦ching
師兄好波
漏咗某啲兩個字
我用字唔準
準確啲嚟講係embolism嘅risk factors
我都係諗緊Afib
我睇到無wo,收皮啦
人地入面quote晒
 植物油入面含有大量omega6,自己去查下係乜野啦
大把文獻

仲叫哈食,係咪靠害
佢以前真係有條片講精神病
老高d選題明顯同佢唔一樣
2者差好遠
白兵d片全部都係話陰謀論
佢同老高邊個可信d?
你咪就係識少少扮代表個啲人嚟囉
無錯,Omega-6 係Pro-inflammatory, 但唔代表人體唔需要,係個Dosage 問題
現代人飲食問題係太多Omega-6, 太少omega-3, 理想嘅 omega-6:omega-3 ratio 係4:1,而唔係人類唔需要omega-6
Omega-6 (Linoleic Acid) 係其中一種人類嘅Essential fatty acid, 人體係製造唔到出嚟, Linoleic acid pathway 係對人類好有作用,例如immunity
再加上唔係隻隻植物油都高omega-6

用下Canola/Olive oil 咪得
好過你日日食Animal fat 食到膽固醇高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞