白兵係咪已經走火入魔

468 回覆
670 Like 47 Dislike
快Report佢不實資訊 為咗流量咁樣害人
佢真係痴痴地線完全討論唔到 淨係發晒癲咁咬人
咁到底白兵錯左啲咩?
唔係優生主義
但去到信白兵真係同弱智冇分別
點解冇?現代世界學術已經分到好細,第一下睇係背景先決定有冇需要睇你內容噏乜鳩,恆大地產狗youtuberru身份就係完全唔可靠嘅資源來源

邊個話要信佢都要驗腦
佢似係睇都冇睇過啲片
我都唔係challenge佢

無端端同我講現代醫學

痴撚線我都唔係同佢討論緊,無端端行過嚟問我係咪百事有可樂,睇唔睇電視

佢先係痴撚線嗰個
咁你覆我做乜?你九唔搭八覆我搏屌,咁又唔屌得?

好撚驚你係下一個出街斬人嘅痴線佬
講粗口就係嬲?就算係,嬲又點唔嬲又點?

嬲就有問題?嬲就講錯?人身攻擊就等於我講嘅嘢唔啱?態度好就係正確?你哩啲係支那思想嚟

我屌你還屌你,我都係啱
白卡佬,你唔回覆我我點會覆你

知唔知咩叫先後次序

我同人講其他topic冇講錯關你撚事呀
你駛唔駛我揾「人身攻擊」嘅定義俾你? 我問你白兵嘅資料來源錯咩,你答我白兵個背景錯。

仲有科學不嬲可以錯,理論可以推翻,有咩問題? 現代學術幾細分,同科學家有無出錯無關係。係人就有機會出錯,科學最大特點係可以同需要質疑。
遺傳問題個啲改變乜鳩 改變dna?

咩西醫治標唔治本都唔知點樣驗證
上面咪大把人講糖尿病、高血壓唔同嘅成因同建議治療方法
錯在冇料扮四條 宣傳偽科學 叫人信佢

佢憑咩啱呢?身份?知識?經驗?有冇數據?有冇研究?有冇受過咩訓練?佢quote 嘅reference 又有冇上面嘅嘢?

根本所有你覺得佢qualify可以係正確嘅條件入面,醫學係多佢幾千萬倍,即係邊份醫學paper 唔多reference, research, 甚至寫得多字過佢?但你班低能選擇信陰謀論之嘛
你似支那思想多d乜都你啱晒 人地錯正宗支那思想
失憶?
自你用句廢話覆我就係你錯啦,你一開始唔覆我咪好地地

話你on9果然都冇錯
但唔係鳩質疑/質疑咗就要信

白卡兵邊忽可靠?
仲有,人身攻擊唔等於唔合理,睇背景更加係最理性嘅做法。

唔通你會搵個司機去起樓,搵科學家做時裝設計,搵地產狗醫病?
真心想知佢講錯咩內容, 0人指出
真心一問
利申:信科學
你咁講法屌鳩地平撚都係支那思想啦

啱嘅人唔可以屌錯嘅人㗎,唔係就係支那人

信條白卡兵嘅人都真係好低能
其實前面&上一兩次同類post已經有唔少人講咗,白卡兵自己d 片同fb下面都間中有人逐點駁佢,不過一係就畀佢del comment,一係就圍威喂成班柒頭笑鳩人

下下有好似你咁樣走入嚟問就要重複講一次d論點咪好唔得閒?你自己碌下啦,都係十零版之嘛
我暫時睇到上邊有段片係話Dr. berg, 因為白兵講嘅嘢好似dr. Berg ,有段片反駁dr. Berg,但我自己未睇。

其他7-8成留言都係低質素嘅人身攻擊。好啲嘅就會質疑白兵有冇專業訓練去講健康問題。但真係就白兵嘅內容而反駁就少之又少。
......
年中不知幾多高血壓到中風嘅人

唔係醫療專業就咪9up啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞