白兵係咪已經走火入魔

468 回覆
670 Like 47 Dislike
Pathophysiology 咪係個本囉,例如T2DM 個本咪decreased insulin sensitivity/decreased insulin production, insulin 同埋其他OAH 咪治緊個本囉,當然飲食都有個role 係到,但唔係種種病/個個人都work, 一啲遺傳性啲三高根本飲食控制唔到好多,一定要加埋用藥先控制到

三高以外嘅病更加唔係飲食可以完全控制到
西藥唔係無用既, 但係好多都係治標唔治本, 吊住你條命死唔去, 等你繼續幫襯, 治本始終係要長期改變飲食/生活習慣
Pathophysiology 咪係個本囉,例如T2DM 個本咪decreased insulin sensitivity/decreased insulin production, insulin 同埋其他OHA咪治緊個本囉,當然飲食都有個role 係到,但唔係種種病/個個人都work, 一啲遺傳性啲三高根本飲食控制唔到好多,一定要加埋用藥先控制到

三高以外嘅病更加唔係飲食可以完全控制到

自膠 Oral Hypoglycemic Agent
寫得太多Old Aged Home
現代醫學嗰啲精神治療簡直痴撚線

我阿嫲老人癡呆本來冇乜嘢,結果不斷畀精神科醫生加藥食到撼頭埋牆自殘

一係就食懵仔丸食到不斷流口水神智不清

最尾我哋決定放棄治療停藥,而家反而除咗唔記得嘢之外冇乜負面影響

好多專科尤其是精神科冇病醫到你有病

以前就喐啲叫你切前額葉,而家就喐啲叫你食懵仔丸
連登最有力的反駁理據:你係熱狗
白兵同熱狗有咩實質關係

唔介意講下

你同佢乜都賴cctoy有咩分別

你乜都熱狗
比篇journal 嚟睇下先啦
鍾意就信
唔鍾意咪唔信
信者得救啦總之

你咪正正你灰色個啲囉
連紅色weakest scientific evidence 都唔係
佢呢啲on9片
係抄鬼佬同台灣 yt channel
炒埋一碟鳩up
咁我寧願比讀過書有專業知識嘅醫生呃都唔會比個上網左抄右抄搵資料扮專家嘅恒大地產狗呃

佢抄呢個同另外有個台灣醫生阿叔
再加自己啲鳩up野落去左搭又搭炒埋一碟
大把野食得啦
朱古力 紅肉白肉 魚 咖啡 牛油 雞蛋 菜 yogurt
非加工芝士 發酵食品例如泡菜納豆
求其up都大把野可以食
完全反映到點解有廿幾萬人subscribe
佢quote晒書 文獻 資料
連登:屌你走火入魔
其實佢都冇錯既,但係佢講緊既已經係她耐之前既醫學,而家好少醫生會睇硬數據去開藥,更多既係睇大數據,結合所有指數去睇下心臟病同中風個風險幾大而去決定。
唔係喎我見過唔少醫生同糖尿病人講可以食麵包
低gi咪食得
你明明識飛都要畀錢搭飛機,咁閪蠢仲慘過死添啦
無用架 唔洗同佢哋拗
佢哋覺得Carbs/Gluten 就係萬惡嘅根源
試過有patient T2DM 聽朋友講行keto
DM 無改善不特止,又hypo 又爆LDL
唔聽條廢柴講嘅話可以食嘅嘢仲多啲
聽你講真係死得
低gi就得
文你老母獻咩,我用chatgpt gen 篇嘢都準過你啲所謂文獻啦,你係咪低能到見到一篇嘢係用字寫嘅就當真理? 但又偏偏唔信科學,係要quote埋啲另類療法呀,偽科學呀嗰啲垃圾,駁都廢閪事

你班廢柴日日講藥廠陰謀論,啲偽科學撚出書出片咪又係呃錢,佢哋智力太低讀唔成書又不甘平凡先搞咁多大龍鳳
你意思係精神病病人因為西醫想呃錢 所以自己停藥 唔信醫生 然後斬人?
睇少啲陰謀論好過喇
唉,點解荷里活畀人斬嘅唔係白卡兵哩班柒頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞