|Switch/3DS討論|Switch版Overcooked /3DS版DQ11已出|(53)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
親戚送左個coov轉插比我 真係一插用到ps4制

不過好似冇震

11月16日

正啊屌

鎖日本IP

係真至好
我想問下OVERCOOKED係咪一定要用歐AC先可以買到?
咁買完個遊戲係咪就跟左去個AC到?

不過好似冇震

係無震無體感
我用緊 幾好用
不過應該xbox手掣會好D
始終左邊analog係上面岩射擊game多D(個人感覺)
我用ps4手掣感覺無咁好
唔想煩/用有線 我都係建議用返Pro Con

11月16日

正啊屌

鎖日本IP

係真至好

上面已經有人beta test confirm左鎖,而且其他平台都鎖
定你搞錯左依隻係DQ11

不過好似冇震

係無震無體感
我用緊 幾好用
不過應該xbox手掣會好D
始終左邊analog係上面岩射擊game多D(個人感覺)
我用ps4手掣感覺無咁好
唔想煩/用有線 我都係建議用返Pro Con

如果佢update有震就好

歐/美

歐/美

美版平d

11月16日

正啊屌

鎖日本IP

係真至好

係…我之前電郵問左SE,佢已覆我會鎖海外IP,另外呢度有巴打抽到beta,都係表示鎖IP玩唔到

歐/美

美版平d

阿拉斯加再平d
常見問題/ Q&A:

Q: 行日歐美澳版有咩分別?

A:
行/日版 遊戲語言為文 Splatfest(祭典)主題/時間跟日ser
歐版 遊戲語言為文 Splatfest(祭典)主題/時間跟歐ser
澳版 遊戲語言為文 Splatfest(祭典)主題/時間跟澳ser
美版 遊戲語言為文 Splatfest(祭典)主題/時間跟美ser
注意Fes活動跟據過住經驗開24小時 故不需擔心時差問題

Q: 點解分咁多版?
A: 因為唔同版本Splatfest主題有唔同, 例如 午後紅茶, 變型金剛等

Q: 點樣升Rank?
A: 玩公開嘅網絡對戰

Q: 去邊度玩網絡對戰?
A: 主城直行Lobby, 或者直接撳X->A
最頂係League Battle, 同朋友組2/4人小組玩Rank Mode
第二係Rank Battle, 有3種玩法, 玩法介紹可以碌茖少少睇Q&A
第三個係Turf War, 即係佔地模式
第四個係Join玩緊嘅朋友
第五係Private Match, 可以自訂Rule, 場地 同朋友玩
第六係Online Lounge, 經App voice chat+同朋友玩

Q: 玩唔到網絡對戰?
A: 港服未開, 去https://accounts.nintendo.com轉region做日本/美國/歐洲, 之後重新開機
或者加多個profile, 登入日本/美國/歐洲ac, 再用該profile開game

注: 未知2018年收費服務係跟ac定跟機, 請考慮清楚

Q: 咁唔同版本可唔可以連機?
A: 平時網絡對戰/SalmonRun可以, Splatfest活動唔得, Local面連可以

Q: 對戰時十字掣上下代表乜?
A:

カモン ComeOn (平時係依個)
やられた 俾人殺咗(被殺後轉為依個)
ヘルプ Help (SalmonRun死後變依個)

ナイス Nice

Q: 咩係Splatfest(祭典)?
A: 玩家分兩個陣營對戰, 最後跟據表現送海螺, 勝出隊伍會多啲海螺
海螺數目係根據你Fest完結時嘅稱號派發, 升到最高等勝出隊伍有24粒, 落敗隊伍有18粒
(粒數係3-5-9-16-24/2-3-7-13-21咁上)
稱號所需分數係10-25-50-99咁上, Total要184分
Splatfest只係會玩Turf War, Splatfest期間強制參加Splatfest, 無得玩Rank Mode, 但可以玩三文魚

Q: 點參加Splatfest?
A:廣場中間告示版揀自己陣營, 揀定後會送件Fest Tee俾你, 再於指定時間(睇App,App內時間已轉換為你本地時間), 入Lobby(平時網絡對戰個位), 最頂嗰格係團體戰, 同同遊戲版本嘅朋友組好四人小組後同其他四人小組對戰, 第二格係Solo
Splatfest期間無得同朋友合流

Q: Fest Tee有咩特別?
A: Fest Tee拎去拆裝備碎片只需要$2000, 平時要$20000
Fest Tee打Splatfest強制著上身, 完左Splatfest 就會系統回收

Q: 海螺有咩用?
A: 開裝備Slot (下面有詳細解釋)

Q: 同Nintendo Switch Online App有咩連動?
A: 可以用App 開房 generate URL, Share URL俾其他人就可以join你
亦可查看自己對戰之相關數據, 購買遊戲內之服裝, 以及進行語音通話
由於港服未開 iOS要用美/日ac search "Nintendo Switch Online" download
Android可用apk, download link:
https://www.apkmirror.com/apk/nintendo-co-ltd/nintendo-switch-online/nintendo-switch-online-1-0-4-release/nintendo-switch-online-1-0-4-android-apk-download/

Q: 點用App買衫?
A: Online對戰一次>開App揀Splatoon2>右上角Shop Icon>揀衫落注文(落訂)>入Game對戰屋(Lobby)隔離海膽仔>最後一個選項俾錢拎衫

Q: 用App訂衫有無限幾時俾錢?
A: 好似無

Q: 點解衫分咁多牌子?
A: 各牌子對應一種服裝技能, 抽中該技能的機會 會有所提升

Q: 隻海膽仔咁多選項其實講緊乜?
A: 第一個係買廣場上啲人嘅衫(要事先買廣場上啲人訂購)
第二個係用海螺開裝備Slot
第三個係拆裝備碎片
第四個係組合碎片
第五個係買用App訂嘅衫

Q: 點樣舉報玩家(放置/自殘/Cheat等等...)?
A: App->戰績->揀返嗰場->click佢個名->通報
wrong post
wrong post

wow
US/UM

It's been confirmed that a new form of Lycanroc appears in
the world of Pokémon Ultra Sun and Pokémon Ultra Moon—Dusk Form. The colors of Dusk Form Lycanroc's body and eyes
differ from those of previously discovered Lycanroc, Midday Form and Midnight
Form.

You can't get Dusk Form Lycanroc on your team by ordinary
methods, such as discovering the mysterious Pokémon in the wild.

So check back soon for news on how you can get Dusk Form
Lycanroc, along with more details on the upcoming Pokémon Ultra Sun and Pokémon
Ultra Moon games.

http://www.pokemon.com/us/pokemon-news/a-huge-discovery-of-a-new-lycanroc-form/
果然

歐/美

美版平d
未有得買 剩係可以買數位版??

歐/美

美版平d
未有得買 剩係可以買數位版??

冇實體
想問下OVERCOOKED 雙打 你地會唔會加手柄黎玩 定就咁拎住一人一邊玩?
我未買手柄 ,但就咁拎好似唔好揸,有無好揸手柄推介黎買?

Multiplayer confirmed

如果個人冇乜創造idea,唔好玩minecraft既話係咪唔啱玩呢隻?

如果個人冇乜創造idea,唔好玩minecraft既話係咪唔啱玩呢隻?

呢隻冇minecraft咁多元
但dq元素拉返分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞