無職轉生點解紅到?

409 回覆
88 Like 411 Dislike
其實簡單啲。
典型橋段唔合理咪就係咁。
阿甲屌柒阿乙「咁易做既事你冇做」
屌到喊屌到佢反省道歉「我唔記得咗」
但,
原來件事「根本唔易做」
咁咪就係觀念唔穩定囉
你自己打呢段出嚟覺唔覺惡頂先
你開呢個po都唔覺啦
小書痴 作者講過梅伊眼中係 家人>書

同埋就算去到第四五章 歸屬之地那一篇都暗示梅伊家人留係邊個國家 梅伊就會忠心邊個國家

反之殺左梅伊家人既話就一齊攬炒啦
事實真係神同,正常人覺得,套戲裏面啲人都係咁諗
只係連燈班無職fans覺得佢係普通人冇外掛
你應該開Po 問點解無職轉生漫畫點解咁差 而唔係問無職轉生點解紅到
我都係睇漫畫 一樣覺得極垃圾 唔知點解會紅
特別係佢無啦啦由鄉村養成突然間畀個魔法送左去另一個大陸 成個劇情跳曬線 唔知個作者做乜春
睇多段覺得自己睇左屎咁 真係睇唔落放棄左

小粉紅lex條炎上片其實冇講錯 呢套野紅到係現實中太多逃避現實既loser 失敗又唔撚認覺得自己可以好似主角咁去左另一個世界先認真就一定成功 再玩女食女
點解紅到
睇佢幾時出
2012年9月至2015年4月間於小說投稿網站「成為小說家吧」上以網絡小說的形式連載。
你搵下同期有邊套好過佢再討論
咁比起異世界轉生,寫同世界重生咪仲好,至少先天條件唔會好似而家咁,差得太遠,搞到主角所謂既努力同認真完全唔夠說服力
你咁講 不如索性唔覆我好過啦
肥毒性幻想係用大人知識欺負細路仔 然後仲要覺得自己好有成就感
其實就同欺負弱智差唔多
反而依段我又唔覺得有咩問題,以佢老豆當時既精神狀況,只要見到主角當時過得輕鬆快活,有無寫信都會比佢屌
人地故事設定魔法師就唔係用嚟1v1,係後衛角色

全國小兵圍係圍得死帝級王級劍士,因為劍士都會冇mp
攻擊完本書就攻擊啲讀者
總之成功人仕就無可能鍾意呢本野啦
全部fans都係矮肥毒
依家啲故事全部都係主角成為世界最強
唔夠打就著草搵奇遇or練習就升級夠打
睇到審美疲勞曬
無職嘅世界比你個天才魔法師再著甲都好
喺龍神面前你都係要收皮
仲要有曬家室走唔到完全冇曬後路嘅無力感
就算你係主角都好都係要扮死狗
同埋啲配角唔係齋陪襯
望住主角打老豆同主角打仔呢啲劇情有幾多故仔寫到
btw無職好睇嘅位我覺得係由遇到老主角開始發現一切都係陰謀
包括番外篇都好撚好睇
有啲人係高級啲嘅 品味出眾啲嘅 我一般人唔會明
好睇
其實唔係全世界得主角諗到
小說無得輸
動畫黨
S1除左制作方面頂級不過劇情太古典唔太吸引(當然套野本身好耐歷史)
S2中段開始入戲玉就覺得好好睇 有成長同史詩味 寫群像寫得幾好
希望S3 keep到水平
雖然S2幾吸引但係未有興趣追小說
聖戰士登霸先係異世界題材前輩
S3前期主要係學院篇,識人兼擴充人脈,為未來做準備
主要文戲
暫時冇一套動畫打鬥畫得好過無職
所有揮刀、碰擊、閃避過程都畫晒出嚟

漫畫唔清楚
有冇睇過異邦人無皇刃譚呀?
你憎呢套嘢你都唔使咁講㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞