無職轉生點解紅到?

409 回覆
88 Like 411 Dislike
成個故事去到最後 都係無念話
或者任何即時長距離通話
俾你 你會揀寄信定係帶人返屋企?
更何況魔大陸大部分人連人類大陸都無去過
更無方便嘅書信交流
其實老魯迪咪反映左唔一定成功,一個錯誤嘅決定都會令佢妻離子散。不過講真我覺得魯迪成功係在於佢對讀書有興趣,魔法嘅未知令到佢有動力讀書,同時利用大人嘅思維學習就讀得更加輕鬆,因為佢肯去學習先有後面一系列嘅事。
淨係寫俾師傅封信都年幾兩年先至到啦
小說冇睇唔敢講

漫畫就唔知有咩好睇
明明係個死肥毒但啲行為就成個自信mk咁唔make sense
俾人一個我以前冇撚用所以薯仔
但而家有錢所以講野就大聲啲嘅感覺
根本就係一本俾啲死肥毒自我投射嘅自慰漫
睇左十幾話就棄左
咩app無睇過小說想睇下
動漫一出男主個肥豬樣就直接趕晒客啦
啲社畜讀者係鍾意代入呢啲轉生故事打飛機
但點會代入一隻唔做野十幾年宅到唔出街食老既肥豬
小說唔出圖還好,動漫一見到即刻唔想睇
所以咁遲都廠肯動畫化
摸牙pls
[劇透]呢部嘢最癲嘅位係
主角著甲打龍神打輸之後發生嘅嘢
其他故事一係贏 一係輸咗就著草再修煉然後覆桌

仲有寫好多生離死別同家庭嘢
例如主角個女僕妹鍾意主角之後嘅嘢
然後主角個仔大個之後做咗啲嘢然後比主角打撚到仆街好似仲斬手斬腳
同埋主角個親生妹
同埋大結局
呢啲嘢真係喺其他故事未睇過
唔知最後漫畫同動漫會唔會show曬呢啲位出嚟
樓豬睇開轉生史萊姆
一出世屌打全世界
係呀 所有小說都有作者同讀者嘅自我投射
你一定係現實過得十分成功 先會對呢套野不屑一顧
因為你並不渴望對過去人生嘅失敗同後悔有一個機會去彌補
我好都好想好似你咁呀
2我諗起小書痴,講左兩季屋企人都係咁重要
覺得幾有親切感,唔太離地

擺明係引post
但唔好燒埋我個疊喎
呢套野最好睇係夠真實 打唔贏就真係打唔贏

無得話咩修行打贏

七大烈強尾四位都會因為大意收皮
詠唱又要諗咒語 又要造字 又要寫字 好麻煩
主角人設引起共鳴

無職 想轉生
依家只係懷材不遇
到異世界才拿出真實力
你勁好多
起馬係放棄屌閪先有今日
爆肝工程師的異世界狂想曲
最強魔法師的隱遁計畫
小說點寫架?
講樣特別聽吓
咁後來整乜「長時間喺有得寄信時都不寄」?
此外,「嗰條女也不寄」??
漫畫呈現似係到達人類城市至少兩三個月
如果聯絡係不務實
佢又點解因為唔聯絡而扯火??
此外據內容佢「喺各地留言」,加上實踐過既交通方式。
點解都係模擬中世紀。
喂有馬有盛,寄信係存在架喎,咁既社會基礎。
根本佢屌即係件事佢覺得易,
易事唔做既理由就要解釋。
個理由唔可以係呀唔記得咗咁撚閪hea
咁佢老豆又屌?
如果件事唔現實
我撐咗6期
佢老豆覺得佢神童黎架 上知天文下知地理咁樣
成個領地鏟平左個仔無理由唔知 所以俾左過多嘅期望同幻想 認為個仔可以做成家嘅救星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞