無職轉生點解紅到?

409 回覆
88 Like 411 Dislike
終於都明晒啦
咁但係點解人神要殺龍神老豆老母?
唔知 冇講
軍隊點會冇上級劍士

另外你跑到車咁快又點,軍隊都有騎兵

劍士打交緊係要魔,鬥氣咪又係魔力原理
我記得睇漫畫講主角望住自己老豆死個陣覺得幾震撼,睇完就覺得唔係普通轉生爽番咁簡單
其實佢仲係一個無開掛既作品
其他開掛到爆
開外掛開到傻都叫冇剩係個咩bb用魔力令佢多魔力到爆已經係外掛,無詠唱又一外掛,同腎者之孫差唔多你話冇外掛
如果你繼續睇落去,你就知主角成日輸,無詠唱,魔力多只係前期有少少buff
腎者之孫就算九數啦
臀者9成設定抄無職喎你可以當佢係低級去設定去世界觀版無職
去到後期輸又點,大把外掛狗都輸啦,人地比主角更加掛就唔係開外掛咩,就連史萊母都輸過
輸左就唔係外掛
證明你講既唔係外掛係一種低效技能
有時好難接受
就漫畫論漫畫
(其實如果漫畫係咁你小說都唔會好得去邊)
呢啲成年人都會覺得劇情感覺唔對路既就萬年長生
嗰啲人物情節設定都嚴謹得多又推陳出新既作品,
肥宅轉生, 不覺得村莊咩咩, 就腰斬
強者的新傳說都有小小斬左局部既情況
點解會咁既呢
你條柒頭不如縮翻埋唔好上水好過啦
啲冇咁嚴謹既
利亞迪爾大地,
甚至連嗰個時間停止轉生玩膠, 情節都係重理合理性架
敍事都完整好多, 睇得舒服得多
唔係好少少而係好好撚多
你班契弟中小教育時期有冇睇過幾本正常水平既小說架其實
無職寫故事個水平同關於史萊姆差不多

笑死
attention seeker
佢都係想人理佢
做野做到悶見到樓主上水提供笑話都唔錯
更新睇咗奴隸劍士王國之路
我屌你咩咸濕情節都正常過你
人物係人物, 高有高口吻關注點
低有低態度口氣, 贏有贏理由, 輸有輸原因
屌你你話咩個老豆家破人亡
第一眼見到個仔係做咩唔寄信
原因係個仔溝女, 屌你溝咗佢情婦咩
然後個仔10歲, 10歲屌你老母小學4年班
理由係啊啊啊啊個老豆一向覺得個仔神通廣大喎
莫札特老豆都未必敢叫佢個仔10歲寫歌呀
咁樣死兜個合理出嚟你頂得到
你成個人生有冇睇完過任何5本有名啲既小說?
其實都叫紅啦
唔明點解你咁執著封信
我覺得比起''出街請人食野,然後人地送撚左隻魔眼比你''呢D劇情,
你講個d唔算特別有問題
又講一大串廢話實則係想串人睇得書少

上面嘅問題一大堆巴打解釋過
其實只要睇小說就會明

不過你特別少少
睇咗都未必明

另外想問點解要成日炫耀自己睇得書多?

讀書係一種興趣 對我來講係一種修養
冇乜好炫耀 因為越睇得多就明白自己睇得太少
對讀書呢樣野從來唔會有所自滿

從你言行唔覺得你真係有睇過幾多書
因為你字裡行間不停想透露比人聽你睇過好多書
對自己知識量有種迷之自信

我比較傾向呢個係因為DK effect
清想知呢個咩app
博客來 唔係咁好用
我俾錢買的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞