無職轉生點解紅到?

409 回覆
88 Like 411 Dislike
咁唔同 佢係魔力災難
傳說晒成個城嘅人去全世界
作者寫咗佢去魔大陸同佢相遇
冇寄信要打柒佢呢件小事,已經極不合理。
睇就睇得出為咗要關係爆火花而硬屈。
已經唔係要處理大爆炸乜乜嗰啲
我同你講小說同動畫好好多
你就一直捉住個漫畫話差差差
唔合理唔合理 究竟有咩咁唔合理
你有無留意保羅嘅心理狀態
漫畫就8頁。
8頁之間由重新洗牌一片茫然變成整頓哂整裝待發。
哇,屌你呀
不思議遊戲先係異世界題材既前輩
兩個女高中轉移去異世界
咁出版既係漫畫
點樣呢
當冇出版過?
完全同意,
就好似玩足球GAME咁,
用隊南華輸左比人地,
然後話要認真苦練技術報一戰之仇,
正常人都會覺得你係會繼續用南華,
點知再戰個陣你就轉用曼城
點樣唔留意?
而心理狀態因為冇寄信?啊
同而家作個故仔失散多年原因係冇手機打唔到電話一樣不被信服。
小說關於唔寄信部分係點寫?
保羅醉撚左係到怪東怪西姐
發緊脾氣嘅人又點會同你講道理
又係獨醒撚圍爐打飛機既時間
小說點寫?
佢㷫倒沒所謂,炸咗去第二度一段長時間唔嘗試同屋企取得聯絡係需要解釋;同埋跟住嗰條女都一齊唔寄信咩?
喂你哋覺得合理咩?
不如你講吓小說版點寫佢兩個炸去第度一路點解唔嘗試與本家取得聯絡既理由
當初佢抱住細女傳送
去搵娘家幫俾人拒絕
組織搜救隊就發現唔係死就係做奴隸
搵咗咁耐一個屋企人嘅消息都無
再見返個仔 見到佢有保鏢 有靚女
遊山加換水係你都嬲啦

之後解埋點解主角無發現
人神俾咗幾個提示佢
都係要佢錯過洛淇希
同埋錯失機會知道發生災難

1. 與瑞傑路德打好關係
令瑞傑路德提早到達人類大陸
2. 買野食俾女帝
令主角錯過洛淇希
3. 救人口販子
偷渡加入大森林令主角錯過消息

主角去到好後先發現 人神一直喺度玩鳩緊佢
Er 咁唔通寫唔洗努力都可以成功?
咁同一般開局外掛屌打異世界一切嘅小說有咩分別
個書名都寫係努力 但你偏偏又覺得主角付出嘅努力唔係咩野
無啦啦俾人掉咗去地球另一面要自己返屋企 帶住個細路女 語言又不通 都其實唔難
咁講到呢度其實只係呢套野唔啱你口味
呢套唔洗睇
點解佢唔聯絡 係因為佢根本唔知道除咗自己
有其他受害者

點解佢唔知 因為佢係途徑知道

你估有網可以上?佢去咗魔大陸
其他受害者無一個係識魔大陸語

仲要俾人神玩 令佢錯失晒啲機會去知道
你係複述緊個故事
唔係解釋緊
你正常小小思考。
你而家一覺醒來喺烏拉圭。
你唔需要「知道你家人去咗邊」
先會聯絡你屋企。
而係你會即時希望聯絡你既熟人。
係唔係呀大佬,你複述個唔合理既橋段多幾次唔會變合理架喎。
覆述
其實佢算好早出,所以呢個概念嗰陣未話真係咁公廁
可惜到出動畫嗰時變咗公廁..
佢有啊 佢第一時間諗點聯絡人類大陸
佢有思考 唔知保羅會唔會好擔心我哋兩個
*人類法師垃圾
勁嘅魔法要魯迪咁嘅level先活用到,其餘勁到嘔嘅回復,重力,神級,一般人都學唔識/冇途徑學習
寫信唔係打電話咁方便
佢哋係山卡啦地方 自己行隨時得快過封信 我記得到咗人類地方已經諗緊點寫信 不過未寄就發生其他事
點解成日都有人講天才唔洗努力就成功
大聯盟個班全部都係天才啦掛,佢地冇努力咩
而家係講緊佢啲比較好嘔心,成日話前世冇努力冇試過就失敗。
第一,佢前世咁嘅性格本來就應該做失敗者,唔存在轉環境就改變問題。
作者不斷比較終陪生同連登仔,得出結論終陪生叻過連登仔因為佢比較努力肯付出,on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞