無職轉生點解紅到?

409 回覆
88 Like 411 Dislike
佢老豆就真本事啦
Unicorn
個人覺得真係開始好睇係學園篇之後 前期真係平淡左少少
最好就唔紅,減少低智岸鳩
睇過第二套啦你
萬人迷
If it quacks likes a duck and it walks like a duck, then it is a duck
因為無職係紅小說而唔係紅漫畫

漫畫只係用來了解畫面

並唔適合用來理解劇情

就連我咁鍾意無職都唔係好頂得順漫畫

我覺得漫畫除咗改劇情之外 表現方式都有問題

一啲認真嚴肅嘅場面會做到有啲輕浮咁

不過到最新篇好似好翻少少
算把啦,明明係天才,前世係廢柴呢兩點差好撚遠啦
主角比人欺凌係好慘,下世咪同你講廢柴行開,首抽完變天才,想蝦佢收一收皮先,細細個就打爆大人,讀書打爆魔王
簡單一句,比人ff 用
如果佢前世係今世個樣會唔會比人欺凌
突破d咩
又係轉生完用大人智識同魔法外掛去做少年英雄食女嘅故事
肥毒特別有代入感?
一定唔會,your face your fate,上面話唔關樣事嘅人都on99
正確黎講係佢俾人食左
你個舉例唔貼切
其實宏觀啲睇 主角不過係一個有細路仔外表嘅大人
咁拎佢同同齡人比 佢當然係天才
但佢本質唔係真正嘅天才 佢年齡越接近大人 個優勢就越小
同佢差唔多年紀嘅克里夫就真係天才
你只可以話主角有開局優勢 如果唔係點解佢故事後期洗乜要周圍跪求啲大佬抱大腿
唔救有罪,救遲啲都要屌。咦你自己都係受害人,同埋大家都冒險者點解消防員上身要救人。又,若果死人咁平常之前又咁大反應?
跟住又係一個難頂位。原來私下交換任務嚴重違規既!頂你原來你係大賊。隊員入面一個對「惡棍」咁大反應而惡棍只係偷嘢打細路,一個喊哂口唔要殺人要救人,但轉頭違法輕輕鬆鬆。大佬仲話要企穩陣腳打好關係既?作為嗰地方新仔大膽偷雞?
6卷最金。佢老豆屌到佢飛天。理由係,咁耐以嚟冇睇街招同冇收信。哇頂我而家先知佢冇睇冇寄信/冇用任何方式聯絡本家。首先佢老豆確信已經用咗有效方法搵佢,咁佢行開行埋公會唔望街招係奇葩行為,理由欠奉。如果街招唔易睇既屌佢做乜。再嚟跟住佢行條女直頭有名望人物,做乜連佢都唔寄信乜乜呢,如果通信係可行而且習慣。條女有條仔冇既理由??呢場衝突理由牽強到嘔,為衝突同之後和諧監生屈。
佢話係咪係lo 其實嘈黎冇咩意思
都唔知點樣嘅主角先岩依班友心水
乜野都賴去天才 個樣 家底點點點 唔通描寫一個普通人你會去睇咩
洗乜講個樣姐 你直接話佢唔多事咪唔會比人欺凌咪算
你講既嘢,係由來(cause), 唔係原因(reason)。
所有唔合理橋段都有由來,龍珠大把只准翻生一次,過幾年隨口話呢個神勁啲俾多次翻生乜乜嗰啲。
仍不減好撚生硬夾硬。
即係咁,故事係你會識一個南美洲嚟既朋友。
都唔使話你返學坐錯巴士入咗機場,順便入去行。佢就一出境一嘢唔小心跌親仆落你身上。唔理機場幾大幾多千百人人來人往。
做乜9鋪排都慳返。
睇既感覺係隔一陣就俾人抽走咗幾頁咁
漫畫呈現一個完全唔認直
似打啲經常save load既game咁
第一,點解要咁比較係因為作者特登咁寫,下面有隻話唔通普通人有鬼人睇,啱呀,不過加個轉身元素,前世垃圾下世人身贏家,目的係乜好清楚,就係比毒撚ff

第二,佢本身係天才呢啲冇得講,你最多話佢唔係最勁。現實黎講就係連燈仔vs鐘陪生 vs bill gates,你同我講緊佢要去求大佬代表佢冇優勢好奇怪,你比緊都係個個世界最勁個堆。

故仔本身冇問題,但貫穿個故仔成日暗示佢今世有努力就成功呢點好嘔心,冇哂呢堆嘔心比較睇落就舒服好撚多
無職個世界觀好完整同完善
無龍珠嗰種今天的我打倒昨天的我
如果你真的想知原因
可以睇晒

無職轉生
六面世界物語
古龍之昔話
王龍王討伐
蛇足篇
有能力有樣有人脈你肯定佢多事會有人郁到佢,護主前都用下腦
前世冇樣冇能力,frd仲要得一個,呢啲咁嘅人同我講轉環境就變丌之龍,好撚好笑
個靈魂係肥宅
漫畫頭6卷非常混亂。
唔係未搵到原因而混亂。
係已有橋現呈現內部不合理。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞