One Piece 1079話情報 有紅髮 下週休刊

1001 回覆
45 Like 19 Dislike
就算係路飛 基德咁樣做
路飛一樣直接五檔車過去啦

傻豬睇多次啦
羅打完大媽隻手仲係完好無缺
係基德撞完佢先斷手

有時真係唔明點解將不死鳥 K 年糕佬想像得咁勁
不死鳥比大媽兩招生擒
K種族優勢一手好牌打到咁嘅樣
年糕佬都叫好啲
起碼蛋糕島有Boss光環
但一無咗光環就係扉頁比Gas佬撚
你吹Ben叔雷利我都仲理解
依三個有魅力但實力真係稱唔上頂級
第幾話?
第一次出手 真係出咗手隻去
第二次同白胡格劍
呢次算第三次
公道講句,武裝色會因為一個人既精神狀態變強弱,大媽都試過。俾玻璃插傷

基德次次都係羅打完佢先跟住打。
不如諗真D,基德玩垃圾傷唔傷到大媽都係問題

其實係羅太屈,下下插心打內臟打真傷,
基德先有機會贏。

要畫佢傷到大媽好簡單架炸。
但明顯地,尾田有心畫到基德柒,打唔穿大媽防。唔係都唔會俾大家講左成年啦

再睇番頂上之戰,唔係白胡子俾人插左一刀心臟削弱左,班大將都唔太敢過去。

大媽俾羅連環打真傷,又插心口,搞到佢破盾先開始輸姐。
我諗呢度唔會有幾多個真係覺得基德有邊D招會傷到大媽囉
屌你老母呀
點解紅髮唔喺劇場版度咁樣show返幾招
我準備聽日番睇和之國 逐格逐格執出嚟屌柒佢 我就睇吓究竟係羅傷害高啲 定係基德條垃圾勁啲
紅髮劇場版一招秒大將啦已經
尾田有心寫柒基德就好明顯
始終羅人氣高咁多
比我都寫柒基德
但我覺得型柒又真係唔能夠同強弱掛鉤
雙翼一開始都比人笑大細超
但近幾話山治又型返

不過最終章應該都係紅黑路飛爭
羅基德依班唔入流嘅快啲退場都係好事
更加莫講話年糕佬K不死鳥呢班人
尾田應該都唔會再花太夠墨水去寫佢哋

依加只係想拿拿聲頂上2.0等睇雙翼收大將皮
路飛搞笑拳打紅狗
你對比下就知一個係高攻一個係高防
羅高攻但一樣可以坦到幾招
基德高防但一樣有幾招可以打到大媽反白眼
好多時羅食幾招反白眼
但食中幾招大技嘅基德仲係生勾勾
所以我先會話兩條友缺一不可
但如果你講邊個最柒
咁基德肯定係柒過地底泥
大媽對話都淨係話羅危險
相反笑鳩基德點解打嚟打去都唔撚死
計有尾田監修嘅劇場版嘅話,鷹眼下限都勁過兩年後契仔上限。契仔要蓄力跳斬大千三千世界先將舊隕石一分二,鷹眼hea揮一下嘅劍氣已經切碎曬成舊隕石
隕石已經係藤虎大技,即係鷹眼面對大將級嘅大技都可以hea住應對。
之前Red同和之國收尾紅髮俾盡都係秒大將,未勁到可以任大將放技唔還拖都完全無事。
鷹眼直頭俾尾田寫到誇張過紅髮,點會有水份。
更何況鷹眼永遠都係綁定契仔。契仔秒人嗰陣佢就秒船,契仔秒船嗰陣佢就秒艦隊,契仔斬石人佢就斬隕石,到契仔斬到隕石嗰陣尾田又唔知buff到佢咩水準,可能一刀一座島。

睇得咁仔細嘅
慢少少又細力少少已經有機會被人生擒,唔一定要實力差距好大先會發生
例如赤犬頂上嘅實力肯定可以同白鬍打到有來有回,都試過被白鬍撳住震

蛋糕島四檔路飛開技charge埋去大媽度,大媽求其parry一下都反到佢漏氣呢啲先係明顯實力差距
係黑胡架船船首
但佢出現得都證明 羅輸左
都啱嘅 我誇張咗
起碼唔會係兩招秒殺不死鳥先

但有時啲角色嘅風向真係好易比對白帶偏
就正如好多人笑基德招電磁炮廢
但其實成個過程係羅招大打到大媽反白眼爆血
大媽清醒返串鳩佢兩個
下一秒基德出電磁炮一樣射到大媽反白眼爆血
其實兩招傷害差唔多
但大媽永遠都係話羅好危險同笑鳩基德
再加上尾田又畫得花同亂
所以先搞到基德好似無用咁款

至於點解大媽要羅咁型但要基德咁柒
因為羅人氣係全球Top5
仲高過部分主角團
基德平時串柒柒都唔會多Fan
緊係攞基德條柒頭嚟開刀
好似偷咗份歷史正文唔知俾邊撚個
鷹眼同卡普呢兩個角色真係尾田有心/無意捧到無敵,連劇情殺輸嘅可能都好低,最多都係老死病死之類先收得到。
hea住出劍氣碎隕石呢個水準嘅破壞力根本連巔峰嘅羅渣開大技都未必做到,今集嘅巔峰紅髮勁唔勁得過打御田嗰陣嘅有病羅渣都未知。

情況就好似街霸入面豪鬼咁,時間線好早嘅Alpha嗰陣已經一拳一座島。之後貝加、基魯呢啲boss疊滿曬buff又好,隆過咗幾集之後進步咗都好,都完全比唔上豪鬼。已經唔可以用天花板嚟形容,因為呢類角色作者一俾佢出手係一定會贏。
燒西
唔好理佢啦 上次話大將輕鬆打贏皇副咁on9都可以講足兩個post 你應該記得
今集基德等於頭幾話個山賊。基德傷到紅髮啲人,佢就會認真
綠牛真係輕鬆打贏 king 同 queen
年糕佬 K 不死鳥依班最多咪猜多幾Round
雷利Ben叔依班副船長先叫真正威脅到大將
上次唔記得邊個話三大將=三災
應該唔係你
話說我同你嘈之前已經話綠牛會比雙翼打爆
唔知點解你仲會覺得我係大將吹
大把留言都可以唔認
重傷點打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞