One Piece 1079話情報 有紅髮 下週休刊

1001 回覆
45 Like 19 Dislike
第1次更新,簡易情報+補充翻譯by【TalkOP漢化】板栗庫瑪西,翻譯出處:TalkOP海賊王論壇;情報出處:英文站;

1079話:四皇紅髮海賊團
有一部分章節是關於約克(慾望)的。
香克斯用他的劍招對付基德,他使用了像羅傑一樣的攻擊招式(神避)。基德被秒殺。基德部下懇求香克斯留基德一條命,他們願意把路標歷史正文給他。
基德海賊團被擊敗。香克斯拿到了他們的歷史正文。
旁白:在這一天,由尤斯塔斯」船長」基德所率領的基德海賊團被擊敗,而他們的海賊王之夢也化為泡影。基德海賊團在此被完全摧毀。
本章還有更多內容,不只是香克斯和基德的。
1079話:四皇紅髮海賊團
扉頁故事:傑爾馬遊記結束,回到讀者提議作畫環節。

有一部分章節是關於約克(慾望)的。
約克發現了世界政府背叛了她,於是她命令熾天使殺了除了貝加龐克本體外的所有人。
蛋頭島附近,我們看到一艘有著黑鬍子海賊旗的船。
場景轉到了艾爾巴夫。
香克斯VS基德。
香克斯用他的劍招對付基德,他使用了像羅傑一樣的攻擊招式(神避)瞬間了結了基德。基德部下懇求香克斯留基德一條命,他們願意把路標歷史正文給他。
東利和布洛基摧毀了基德海賊團的船。
基德海賊團被擊敗。香克斯拿到了他們的歷史正文。
旁白:在這一天,由尤斯塔斯」船長」基德所率領的基德海賊團被擊敗,而他們的海賊王之夢也化為泡影。基德海賊團在此被完全摧毀。
下周休刊。
秒咗
秒殺
咁就秒咗?假假地基德都叫同羅一齊打死big mom..
又係4皇後補,輸兩次就放棄?
人哋路飛都唔知團滅咗幾多次…
尾田唔通想一次收羅同基德皮
識得神避但避唔到海王類咬手

咁快退出舞台
不過佢既能力好悶 難畫出咩有趣打鬥 純粹出場時型
路飛橡膠大手 佢就鋼鐵大手,早期最高懸賞超新星
又成為尾田畫世界觀下既犧牲品,有世界無故事
始終唔係四皇
佢地平分左打低靈皇既懸賞
有名氣無實力
岩岩離開和國就遇著兩皇, 尾田打鐵趁熱,費事擺到佢地唔知幾時
皇以外基本上好難滅佢地團,黑胡就過伏羅,基德自投羅網做乜
真呀
我仲期望係最後路飛打羅打基德
話晒佢哋三個係最勁嗰幾個超新星
同埋佢能力其實可以寫到高達咁,武裝式霸氣加雷射切割劍+浮遊炮mix 基拉做佯攻support
屌乸星尾田
明明之前打過紅髮應該有經驗,可以用計謀打情報戰
就算輸都唔應該秒殺,而係打到3:7波先正常,之後咪唔夠打走佬。
基德衰極都應該已經有above皇副實力掛,咁樣收皮?尾田食咗屎?
黑胡團 都黎埋蛋頭島
應該係獄長小隊
打死big Mon 你確定?
用手段推佢落海定熔岩咋喎
係你高估佢定低估紅髮
除咗紅髮留力之外諗唔到其他解釋
凱多有最強生物稱號都唔係秒殺
但紅髮依家又秒到依家既基德 個戰力又崩潰多次

或者紅髮一直都係最強嘅四皇,實力收得好埋
故事教訓係
路飛 有主角光環可以講夢想講鬥志 可以天真樂觀無腦
其他人 就算幾努力 幸運左幾多次捱過幾多難關 但無腦真係幾多條命都唔夠死,唔好比一兩次既成功 渡過一兩次大難關,就有錯覺以為自己係主角
又斷手、奴役幾個月、頭馬永久笑病,都未識醒下
之前係連紅髮都未見到就俾人收咗皮
或者大媽係最弱四皇
好似無畫過凱多認真打落基德度
基德靠有金屬黎擋下招 無金屬得返普通武裝色
之前話紅髮團 整體實力勁
點知紅髮自己都咁勁
紅髮次次出場都係咁 係威係勢
想問下黑胡條柒頭嗰時點r損紅髮隻眼
其實兩皇未死唔奇 遲下再出返黎但變弱?
用大媽果實秘密黎解釋 點解無死都消失咁耐
大媽明顯仲有故事
我估故事到再後期 講到rock既精神傳承黑胡子之戰 前後 兩皇會再出現
咁佢都叫有出力
咁都唔至於比人秒
柒撚到 30億咁樣比人秒
基德做野不嬲都衝動,有咩計謀。就算有,以佢性格都聽唔入耳,基拉都最多陪佢一齊戰死佢第一次打紅髮就斷手,早幾期連基拉都串佢未見紅髮都比紅髮團員斬手

紅髮唔殺佢算執到啦,基德打4皇4次(凱多,big mum, 兩次紅髮)都死唔去,我都幾配報佢的毅力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞