[26] 電單車討論區 (126)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唔上highway先危險,highway有分隔少咗畀痴線佬喺十字路口T-bone衝燈撞嘅機會,同埋行人冇乜機會喺highway上出現,有highway唔上純粹自討苦吃
都喺台灣揸過,台灣揸開嚟到香港一定冇問題,一來市區冇台灣咁多條線,二來啲私家車唔會瘋狂咁推你,三來啲騎士相比上台灣係守規矩好多,只唔好好似啲三寶咁鳩攝就ok
搵食車嚟講到到都鳩,個人經驗眼見大部分揸26都唔似台灣個啲三寶咁撚癲,高速公路同山路都係,咁一定有啲人係揸得兇狠啲既,咁我未見過啦真係

搵到月租位泊基本上係減少咗好多煩惱
多謝師兄意見
多謝師兄意見
去台灣旅行完一轉,而家唔敢去自駕遊
唔識佢待轉區啲規矩,啲人市區揸得超快,車同車嘅距離好近,好多三寶
到底係我問題定其實個度咁樣係正常
駕駛文化一定會唔慣同驚,我覺得係值得試下
但一定要好小心
睇你揸咩車
扭力大DD既話 左右手配合到既右手放brake 就鬆極力子俾油就行
架車無力或者太斜就踩實尾brake 俾住油鬆極力子再放埋尾brake
拎左牌既無話一定要用邊種方法
自己做得最順最舒服就得
無錯就係SR
斜路又落雨唔敢淨用頭街
驚跣腳
有冇人用WD40清潔部車
你想清潔邊個位?
鏈就唔建議有機會收啲 o-ring 皮
btw motogp 又開季了
今季每站星期六都有多場 sprint race
唔知會唔會好睇啲
大家有睇開嘅都可以留個言
應該都係ducati,aprillia 大機會領先?yamaha 同honda 衰架車
仲有你咩速度都好,只要你走出去汽車道,唔理你咩紅牌黃牌,啲私家車都會推爆你,係推得好貼果隻
做低酒駕仔就得
收到🫡
上年燈到攞咗冠軍
其實香港有冇專做ecu tuning 嘅改裝鋪,除左羊有aracer 有啲專玩羊嘅鋪頭會寫下電腦之前,都冇見邊度有馬力機
但明明香港咁多人改全梳喉 又改風格,點解mapping 依盤改裝[生意]反而唔覺得有
成本高
度縮
冇賽道
香港46 都唔少改電腦,寫mapping
真係最簡單搵錢嘅方法
成本高都只係一次,熱門車種 咁多客仔,寫定啲罐頭,好似執金咁
你係咪要睇個窗塊銀色嘢先撻?
其實改電腦係唔係成日都去整?例如轉左天氣之類都要再攪?
定係一次過攪掂,只要唔再改其他嘢就唔使再整?
Lm
有冇人揸開harley davidson
禮拜六日先嚟落雨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞