[26] 電單車討論區 (126)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
黎緊樹枝皮同康打又有新車
其實買部GSX-S750 仲正
Hornet 750有價錢了
$82,800
康打即刻出現了 好似又完勝同級對手
雙缸不了
160尾呔不了
太柒不了
新牌仔 準備買車

小弟住九龍灣 樓下停車場無位

有冇附近師兄可以提議下點解決

如果屋企附近無骨位 係唔係可以準備定320?
架車有咩用途?玩樂定代步?
玩樂既就去第二區租個位,攞車就搭車去拎
返放工代步既都係要租個位
平時放工擺屋企附近,朝早揸走
放假就泊入車場,返工前一日去攞車
不過九龍灣既就祝你好運,我就唔建議出車
真係玩樂代步50/50
我諗租車位都難 雖然我未搵過
但係我諗都應該飽和啦

考到牌唔出車又過唔到自己
黎緊番新工 睇下到時咩環境啦
CB190嚟嘅
咁咪照出架二手試下先
俾人抄到頂唔到咪賣
不過你預抄到賣車
有打算擺係朋友既村屋(少遠) 或者擺係淘大個邊個橋底大骨位
最緊要係有個安全位 因為你都會放假同埋落雨天會少揸
要預擺低唔揸都可以放心 有啲人會推死車出骨位
到時日日俾人抄都唔知
骨位真係預左hi 花爛野俾人偷野
除非揸架垃圾腳車,但你為玩樂既我相信你唔會揸羊
所以其實唔建議擺骨位
終於攞到學牌十月沙田路試
主力會返學院練車 (八字打左兩個鐘完全搞不撚掂
如果搵到啱嘅車都會揸下攞下路面經驗

嚟緊應該一係出部CB190R揸到天荒地老
如果唔係就隨緣睇下邊部二手買得過
有冇人傾下點睇rebel 250 500 cl500

本身渣緊cbr300r

想轉Honda d復古款既新車

但覺得rebel款好吸引 但本身冇泊位

依家都係泊街 買依d大大地既車泊骨係咪死緊?

大家又點睇rebel 250平平地又同cb300r差唔多價

定睇埋gb350s出先算
多謝師兄認真回答
我都係出cb300r 某程度都係垃圾腳車

我都無諗到咁多
最壞情況可能係日日落街睇仔
九龍灣係每日 320 x 2
如果日日出車夜晚先返到九龍灣,工業區嗰邊夜晚都多吉位嘅
Rebel好正
由未學車已經想要一架
但難泊車真係一大難題, 雖然住村屋有位擺, 但淨係可以落側架, 如果揸嚟去街擺骨位一定仆街
之前驚豬唔敢買500cc, 而家有250真係好撚吸引
依d都唔知買唔買頂好

渣開300再買250又好似小on9
泊骨好似可以裝淘仔大架 咁會易入d
300同250其實差唔得幾多啦
如果on9不如揀500

畀我真係未必買, 花少少我都肉赤到雪雪聲
每次攞車擺車都要行半個鐘
假期都好啲 可能有位
平日係咪可以直接放棄
GB350S多電鍍件,泊骨位花撚硬
如果行半個鐘仲要唔一定有位嘅,咁真係咪喇
Rebel500好難泊骨位
唔好諗
利申揸緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞