[26] 電單車討論區 (126)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
睇你近邊區
工業區定另一邊
唔係唔得
你夠大隻就得
因為車重都幾重下
唔該師兄,因為我都google過呢款車,外國人話係女人車
可能我都要的起心肝考左車牌先,因為對車重又係0 idea
我170cm高,夠唔夠高揸?有做開gym練開深蹲,呢d有冇幫助呢
車重除左驚趺左車起唔返之外,仲會影響d咩,sorry,我真係乜鳩都唔識
扶直部車都唔係易事
過灣既靈活度
慢車轉灣會feel重左,感覺易跌左咁
大家平時點洗頭盔 有啲臭
如果人未上車,要用多啲盤骨力頂住
如果人已上車,左腳著地撐之時,右腳要用多啲力踩腳踏向下
唔好諗住淨係用手扶得直
利:揸緊部車>200kg

咪拆晒啲棉出黎洗再曬下太陽吹乾
平時戴埋頭套,頭盔會臭得慢啲
https://www.instagram.com/reel/ClL0TTCJHjz
魔力潔c9
魚波隻洗手套泡沫
最好一定拆內綿套洗
200kg正常重量啦
不過係推車都要有技巧
真係,頭套係必需
每次都洗頭套 頭盔基本上唔洗洗

日日洗頭套,內綿頂多噴下泡沫香噴噴
咁犀利啲汗味唔會出到去啲棉咩?
我而家都係間中噴野,定期拆棉洗再晾乾,不過拆嚟洗個幾日無得揸
https://youtu.be/efpO4qLR91g

今朝比架WS693 同線攝車,已經行緊80 ,你成90-100咁樣攝車有無咁趕時間,定你載注好多白粉丫, 今星期唔咪第一次咁比你過,你咁樣會嚇親人
睇開D啦
重點係車位,有就當然無問題。
其次就係其他師兄講嘅車重,你考完強制,揸過部輕飄飄嘅學堂車之後,再坐上一部過200kg嘅車,你就會明白個壓力。雖然你應該都雙腳掂地,但停車,斜路起步,拍位都要啲時間習慣。
不過呢啲都係揸一排就會慣💪💪💪
哈利呢類巡航全部都好矮身 150都揸到
有做開深蹲一定有幫助 抬車/推車主要係靠腳發力 腰撐住車身 手都只係輔助
遲早做孝子啦呢啲濕鳩
算啦ching
唔該上面咁多位師兄。
https://www.youtube.com/shorts/D1y29141Szo
好鍾意呢隻款既Harley,今朝對面線有一架經過,忍唔住望實
報咗名未呀咁?
報名啦
而家排強制都大半年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞