[26] 電單車討論區 (126)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
新手有以下想問

1.條鏈生晒銹,係咪買支鏈油自己搞就ok?

2.幾時要幫個車胎打氣?我而家禁落去都仲係好硬。
如果要打,就咁去油站就ok?

3.你地平時會路會洗塊車冚?
1:唔嚴重就keep住落油,最怕銹會卡死

2:最好就每次入油都打,禁落去硬但實際少左好多

3:落完雨咪當洗左
條鏈成條變晒橙色 新手冇留意唔識保養
而家係咪直接搵人整好d?
無錢有時間試下洗下條鏈再落油 ...
有機會甩到D銹漬 ...
甩到就可以繼續用 ...
有錢無時間直接去搵人換鏈就快 ...
而家仲有邊到可以自助洗車
是但搵都有喎24小時自助洗車呀嘛
啱size就去馬,對腳好重要
我一直以為黑天巴係揸KRT花忍4喎🤔
應該呢個先係黑巴
不如搵日好天單獨約出黎出車,我坐你車尾
認錯人。。。認錯人。。。
我都係自己揸得嘞
你唔想揸既話,一係我揸,你面對面攬實我
真係唔使同我客氣
最近落雨我都係坐車得嘞
7手 250RR都成4萬7 係咪加小小訂新板好過
利申新手
7手
咩年份車?
如果最初出2017的話真係1年換1次車主
可能有女車主用過
7手
行左幾多k
2017年7手都係丫
太唔尋常,小心check車
唔會睇啦又唔係特別平 又人人都上過 其實我純粹想問下新手應唔應該出新車
都係 ...
7年唔夠就轉左7手 ...
加多1蚊應該有少手數既 ...
我覺得同你有冇車位係有直接掛鉤
有銀彈的話 我覺得出新車好 ...
因為我都係出新車

新車起碼唔驚有暗病 ...
有咩事都可以返代理問 ...

新手有朋友陪睇陪試既話我覺得2手都得

我就係無朋友玩26 ... 只好買新車唔洗煩 ...
Webike係咪冇客服電話可以打
訂左條喉 但係話我信用卡註冊地區同shipping address唔一樣,hold起左張單
要我影信用卡尾4位number同名 先會寄
我影左比佢地,又冇人覆email,差唔多成個禮拜了
呢部太進取姐
今年改左款又無加價 鍾意買左先
同上面師兄講一樣,一切都係睇你budget同埋你識唔識check車做人仲有你要求
7手係多,但係都有可能七個都無玩殘架車嘅,四個幾就真係算平嘅對比新車價睇你如果最壞打算四萬七買架廢鐵返嚟接唔接受到.......
近排睇到fb
有個台仔環日本
好撚癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞