[26] 電單車討論區 (126)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想問下各位 ...
你地會唔會突登買對電單車牌子既鞋黎FOR揸車 ...
當然唔係指落場果D ... 係休閒款 ...
睇落好似通常都鞋頭硬D方便TICK粒棍 ...
同埋有D好似所謂既保護性好D同個面耐磨D
又想請教下,如果想搵人幫手較頭尾避震。可以去邊度搵
Converse / Palladium? 鞋頭都有塊硬膠cover
著過dainese, A星, TCX D motorcycle urban boots
依家直情當普通出街鞋著
型得黎又唔怕撞款
踢波棍爽D, 保護性高D
可選擇防唔防水,拉鏈定鞋帶
重量方面依家好多已經用D3O之類輕物料,所以唔會好重

個人覺得A星,TCX舒服D
你會唔會帶隊,食你既住你既
4至6人團有無得搞
有得搞既話可以plan 下
圍內朋友一團,想改行程 行多啲行少啲都可以彈性好多

有諗過揸多個k car 做support car
D行李放哂落去 水都唔駛拎
熱就可以除衫放係46到
有時單拖去 入到山好凍帶唔夠衫都要死頂
之前奈良入山6度 入返市內24度
如果有support car 益埋我
4到6係得一部細crew car黎講既話係頂啦

除非有人肯揸van
4至6個人
一架every得一個人揸 除非一人2個26寸行李喼
咁你仲話又褸,又架餐呢,落車食飯個頭擺車定掛係車好日本仔會唔會偷頭盔
呢樣可以放心,泊底鎖匙唔抆都仲得
唔能信你,你負責揸crew car
人人對人身部品既接受程度好唔同
有人要著full set先會揸車
有人背心短褲拖鞋都揸車去飛

睇你點睇人身部品帶比你既保護

如果50km/h派出去,比架車夾住隻腳係地下磨
你著普通鞋應該可以磨穿你對鞋,磨爛你隻腳趾
係咪請司機?
你貼錢
係咪可以同男騎住同一間房
雖然我都唔會去飛 ...
但係我都係著跑鞋 (因平時都係著跑鞋出街)
所以先想買對鞋FOR揸車+平時出街用 ...
本身有睇過行山鞋 Timberland, Cat 呢種 ...
保護性好D ... 起碼真係唔小心派車都可以降低受容程度 ...
睇完之後呢D行山鞋價錢其實同電單車部牌差唔係好多 ...
所以先想問下係咪好多都係會著電單車牌品休閒鞋當普通出街鞋用 ...
可以
改裝左未? 原廠最多比你較Preload
Me ok ar
最好一張大床
唔會,只會單床,要同男騎互騎
長著dainese波鞋款
唔洗尻兩星期起哂尻屎
比巴打含

黑天巴?
Not me
但圖中仔仔好似幾襟操
我就睇中左A星既Speedforce 高筒波鞋款 ...
不過仲考慮緊 ...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞