[26] 電單車討論區 (126)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
點解你會問呢個問題
改裝個人
因為我唔係好識電單車野,但係學牌揸咁大馬力真係舞得掂既咩
學牌揸Ducati
有次經過旺角西洋菜南街見到有架學牌ducati啡鈴同學牌zx10r擺埋一齊
成件事肉酸到
用生命黎練車
有錢就是任性
可能一齊釘完牌呢
認真,學牌揸r3適唔適合....
想問下有冇師兄因為二手車上手車主申請過易通行,所以申請唔到?因為上手留牌,所以我個係新車牌。但上網攪佢都係話已申請。
有冇師兄有呢個情況,要點攪。
Thx!
理論上係無問題,馬力唔大,車唔重。
但都好睇個人,右手唔聽話揸乜都危險
睇你目的係咩,用黎操車考試 or for fun?
操車考試的話,會提高咗個難度
多謝師兄意見
我諗住揸到甩p,但我都要了解清楚考試模式到底係點先
for fun, 代步我會繼續揸46....
只不過突然屎忽痕,想試下揸電單車
唔建議買
唔for fun又唔代步
咁你架車真係會唔揸

簡單d講,250rr既爽度已經係連cla45s都贏到
(我唔知再大馬力d既46係咩感覺,最大力只揸過45s)

26for fun既感覺實在太好
唔係,我話架26係for fun.... 平時返工代步我係揸46。
師兄可否簡單講下點解...想睇多d建議先決定
想問下天光道10-3可唔可以練車?問師傅就話淨係夜晚先可以練 但上網睇930後-430都唔係學禁時間
你覺得好想長揸既建議買600cc fairing

如果你唔確定,又或者你只係想揸一陣就賣嘅話一定係250-400cc fairing,2手市場接手率高太多
明白,唔該師兄
因為我終極目標係harley,見r3 3幾萬有一架,外形又靚仔,同埋見人話新牌都岩揸,所以先諗呢架。
就係睇中咗四缸把聲 但係齋講馬力好似又唔係差好遠
睇馬力係差唔多,但係街揸理論上應該RR好揸啲
睇日本啲片,係場兩部時間真係差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞