31歲 儲到370萬左右,幾時可以退休?

1001 回覆
110 Like 1073 Dislike
係,做多幾年,儲到6-7球在算
放錢係離岸 咬老綜住公屋有冇可能?
有冇樓都一樣冇安全感㗎啦,一樣都要就住就住,使多幾蚊都牙痛咁聲
咁只係感覺好啲,喺冇收入嘅情況之下都係要就住就住。你自己都計過,一個月限使幾千,屌那星我請客一餐都幾千,你所謂嘅退休生活只係大概等如連登仔餐搵餐清踎茶記嘅市井生活
31歲供完樓重有370萬cash都要上連燈刷存在感又有咁多回覆?
講得呢d野 通常都係ff窮撚一條
冇問題,提就提咗,你有權唔聽,老咗執紙皮嗰個又唔係我
每月支出大約8千
窮人生活
我又唔係樓主

洗9你呢d 9up仔提醒 請人食飯幾千蚊 笑死
而家支出4千左右,炒左工人
醒目仔tim啦
其實唔係限唔限洗幾千,而係我無地方想洗, 我想洗都洗唔到去邊
唔係我供的
我從來唔會請人食飯,aa制咪得,我唔靠你,你亦都唔需要靠我,請咩撚野
我間中會請下客
幾百蚊 普通人食個d
唔會9吹請人幾千蚊

朋友有來有往
係 佢吹大左,請人食餐飯幾千蚊,佢月開支 10萬都唔掂,可能佢過億身家,咁無咩所謂
自問大食,我一日食飯平均洗二百
一個月都係6000左右
食洗唔到幾多錢
樓主揸咩車
連揾夠錢退休都要話打份風流工 真係吹漲
6 7百萬拎去收息都唔錯啦 人生唔係得揾錢
傻西先渣,車位,入油 ,保險,垃垃雜雜,5000$一個月起碼 ,我留番來做定期退休好撚過
Parttime工作量小無咩壓力又無咩野
返工收入始終穩定又無風險
可能都會既,退休後 覺得悶咪是但搵d野做下,做一頭半個月 唔想做/有新game玩咪辭, 用來zip時間, 都爽呀
只能講每個人都有對生活唔同既見解, 我覺得搵到600左右 有兩層樓, 食息夠過世就享受下。

有d人就想做到65歲都繼續做,佢地開心咪得,反正做到死 唔係我想要既生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞