[無聊做樹窿] 你最近煩緊乜?(36)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
樹窿 樹窿

同ex分開了大半年,以為自己放下了。最近有戀情,但偏偏..偏偏經常憶起ex. 直至他突然找回我,只能狠下心說我拍拖了,一邊說,心卻碎了一地。

道德上我認為自己這樣是不對的,但情感是不能裝的。很痛。時間會沖淡一切不是嗎?

利申:現任很好

你現任知道嘅話,會好心痛...
樹窿 樹窿

同ex分開了大半年,以為自己放下了。最近有戀情,但偏偏..偏偏經常憶起ex. 直至他突然找回我,只能狠下心說我拍拖了,一邊說,心卻碎了一地。

道德上我認為自己這樣是不對的,但情感是不能裝的。很痛。時間會沖淡一切不是嗎?

你憶起佢係因為甜蜜嘅行為同佢相似?
現任很好就同佢製造更多嘅回憶
回憶多左你就會忘記果種感覺 應該係

只是和前度經歷過太多 太刻骨
我知道要向前看 要放低
所以只可以係到講 或者我只係留戀回憶嘅好
可能一個月 一年後 我會做到真正釋懷 同時都會好好珍惜現任 就係咁
一陣又要返工 好唔想返

射波

我都好想射 但係唔返就無錢
不過返完都係得200蚊

扣埋車錢飯錢就......

我呢份暑期工 係屋企附近返所以唔洗車錢
食飯就食埋先返去

返幾耐 ?得200咁少

返5個半鐘
其實條更係18-23 但其實2330先收工

飲食?

yes
樹窿 樹窿

你現任知道嘅話,會好心痛...

咁對你現任唔是太公平WOR
樹窿 樹窿

我知道要向前看 要放低
可能一個月 一年後 我會做到真正釋懷 同時都會好好珍惜現任 就係咁

只要做得倒就得啦
一時間混亂都可以接受嘅
斷估你揀現任唔係因為佢似ex架可
樹窿 樹窿

我知道要向前看 要放低

只要做得倒就得啦
一時間混亂都可以接受嘅

Errr完全唔似
只能說你依個樹窿好和善
因為我心底裡都鬧左自己好多次
唔知點解呢幾個月間唔中有幾日會好掛住ex
利申 同現任一齊咗差唔多3年
唔敢同任何人講/唔知同邊個講 無論邊方面現任都好好多
希望佢無睇呢個post
樹窿 樹窿

我知道要向前看 要放低

只要做得倒就得啦
一時間混亂都可以接受嘅

Errr完全唔似
只能說你依個樹窿好和善
因為我心底裡都鬧左自己好多次

咁就夠啦
你係因為愛上現任本人而同佢一齊
希望你早日放低過去
可以好好同現任一齊啦
有時我覺得鬧唔係真係咁有用
有心去行嘅解決呢件事只係時間嘅問題
希望佢無睇呢個post

呢幾個月都有啲唔如意或者似曾相識嘅野?
希望佢無睇呢個post

係睇到某啲post第一時間會諗到ex先
之後就好少好濕碎既野會睇現任唔順眼好炆
希望佢無睇呢個post

係睇到某啲post第一時間會諗到ex先
之後就好少好濕碎既野會睇現任唔順眼好炆

咁其實唔多掂喎你個情況
係咪有啲倦怠期嘅感覺?
咁其實唔多掂喎你個情況
係咪有啲倦怠期嘅感覺?

其實我覺得係,有好幾次諗過想分手
但後尾一諗到要同屋企人交代就好煩,同埋我怕佢會做傻事
如是者呢個情況過幾日就會無事,然後過幾個星期又出現返
不停loop
咁其實唔多掂喎你個情況
係咪有啲倦怠期嘅感覺?

不停loop

咁你真係諗清楚啲喇
你呢啲情況冇野撻番著把火嘅
越遲散就會越傷
咁其實唔多掂喎你個情況
係咪有啲倦怠期嘅感覺?

不停loop

咁你真係諗清楚啲喇
越遲散就會越傷

唉我想現實中搵朋友傾下都好難
一黎同ex拍拖個陣無公開過淨係得佢個邊嘅朋友知
二黎有個了解我又唔係共同朋友嘅但佢係男性
所以淨係可以自己收埋係心度
咁其實唔多掂喎你個情況
係咪有啲倦怠期嘅感覺?

不停loop

咁你真係諗清楚啲喇
越遲散就會越傷

同你情況都幾似 但我同現任先岩岩開始
畀唔到咩意見你 但可以傾下
自問我掛住嘅只係同前度好開心嘅回憶 所以會不時諗起 不竟深愛過深刻都好正常 但敢問你會唔會為左前度而放棄現任?見你話現任無論咩野都好過ex

我雖然會掛住 但唔會因爲咁而同現任分手 同前度分手而成事實 當初因爲總總問題先分手唔係一時衝動啊 嗯嗯1999 我係冇咩資格講 畀啲時間自己 會知道自己想要咩
咁其實唔多掂喎你個情況
係咪有啲倦怠期嘅感覺?

不停loop

咁你真係諗清楚啲喇
越遲散就會越傷

同你情況都幾似 但我同現任先岩岩開始
畀唔到咩意見你 但可以傾下
自問我掛住嘅只係同前度好開心嘅回憶 所以會不時諗起 不竟深愛過深刻都好正常 但敢問你會唔會為左前度而放棄現任?見你話現任無論咩野都好過ex

我雖然會掛住 但唔會因爲咁而同現任分手 同前度分手而成事實 當初因爲總總問題先分手唔係一時衝動啊 嗯嗯1999 我係冇咩資格講 畀啲時間自己 會知道自己想要咩

好好珍惜你現任
同左2個好朋友炒左,差唔多一個月,一個叫我唔好再煩佢,一個要時間。 我呢個月就黎崩潰
同左2個好朋友炒左,差唔多一個月,一個叫我唔好再煩佢,一個要時間。 我呢個月就黎崩潰

咩事搞到要炒大鑊
同男朋友一齊左3個幾月
識無耐就一齊 中間嗌過好多次交 佢成日講到就分手咁但最後又好態度返
嗌分手好多時係佢亂諗野 話覺得我唔太中意佢 佢付出好多都無用 好頹
其實岩岩一齊個陣我算係玩玩下心態 最近開始先真係鐘意佢 會諗將來
我都對佢好左好多 主動左
但係佢琴晚話佢已經無之前咁中意我 佢頹左
佢唔係第一次咁講 之前都成日話要控制下唔好咁中意我
我聽完好唔開心喊左出黎 佢氹返我話仲好愛我
但係我覺得佢講得出呢句 其實佢係淡左 返唔到去
我同佢個情景就好似去行山咁
佢一開始行到好快 好早就到左頂 之後慢慢落山
我就行到好慢好慢 先慢慢上緊山

佢岩岩飛 去大陸intern 一個月
我直覺話我聽我同佢唔會捱到⋯ 好sad

咩事搞到要炒大鑊

自己臭脾氣 同埋同左個朋友既仇人講野
鐘意左個女仔
曬到仆街去行山

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞