[無聊做樹窿] 你最近煩緊乜?(36)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike

照直講 如果佢係個理性嘅人

唔講到時只會爆獲勁,同佢傾下囉

……我覺得我同你一樣…男朋友成日係我呻緊果陣話我唔應該咁諗乜乜乜

岩岩比佢話完…

咁都係唔啱喎
痴左線咩淨係可以笑
佢唔俾你呻好快你就唔搵會呻

嘩我有frd同你一樣 同男朋友呻返工野比佢男朋友指住話佢eq低唔識處理問題 之後佢就唔再搵佢男朋友呻

唉岩啊
我男朋友叫我搵好姊妹啦~幫我唔到喎

好狗
依d說話難聽過粗口
聽人呻都係聽佢鳩up架喇 敷衍兩句都算 又話人蠢又剩
佢都講到出口
咁你都要識做喇 搵朋友呻/上黎呻
好過搵個唔啱既對象呻完仲要比人話返轉頭

咁我想問 如果你條仔剩係 哦 嗯 係啊
會唔會收貨

應該唔收
我上黎就係想問下
如果男/女朋友係你好唔開心果陣話 "你諗多左啦~我覺得你為呢啲野唔開心好無謂,根本唔值得"(佢係真心好睇得開果啲)
我應唔應該收貨
定係我係大港女

利申先我冇追post

但想點點解你會用到"收貨"呢個字眼?
你覺得佢俾嘅回應只係貨嚟?

每一個人對唔開心嘅事睇法都唔同
有人小小嘢就覺得好大鑊, 有人天跌落嚟當被冚

你講, 佢肯聽, 分折完再講佢嘅意見, 其實唔夠咩?
如果你唔係想要聽呢d嘅, 咁咪唔好搵佢傾
唔係每個人都可以俾你想要嘅嘢你
至少佢已經出盡自己全力想去安慰你, 而唔係哦同嗯
不如你都試下係佢角度諗下啦
佢係你男友, 唔係心事收集機
唔係你擺d唔開心嘅嘢入去, 佢就嘔返d你想聽嘅說話出嚟

咁依家你覺得, 仲應唔應該"收貨"?

er 其實係之前個post 咁講我先跟住用
冇諗咁多sorry

你講得岩既 但係係我角度睇就係
我唔開心
佢覺得我為呢件事唔開心係唔合理
係咁說服我接受佢果套

例如我會好擔心某啲野咁啦
佢就覺得好無謂,擔心黎冇乜意義
我都明既,但就係擔心緊驚緊啦嘛
如果我真係可以做得到佢個境界就唔使講咁多次呢啲野啦

有時有啲同佢兩個人之間既爭執都會有咁既問題
所以好迷惘

做咩

仲有兩個星期去越南

泰國越南

曬到變賓賓

想問女仔如果曬黑左
係咪會慢慢變返白

我用左成年先白到少少

囡囡就唔好搞到自己咁黑啦

黑又好白又好 唔同味道喎

我都仲有兩個星期

做咩

仲有兩個星期去越南

泰國越南

曬到變賓賓

想問女仔如果曬黑左
係咪會慢慢變返白

我用左成年先白到少少

黑黑地幾實睇落去好健康,個膚色
琴晚同心儀嘅男仔傾關於佢事業前途嘅嘢,一路俾咗好多意見佢,到最後佢突然對我態度變到好似好陌生咁

因為前日同佢傾電話傾到三點幾,所以佢琴晚突然同我講話搞到我咁夜瞓好唔好意思。我同佢講我冇介意因爲我都鐘意同佢傾嘅,但佢覆返話自己自私先搞到我夜瞓

到琴日講完good night之後佢都冇揾過我

係咪佢已經對我冇興趣?

1: nothing's happened
You're way too sensitive because you care

2: he likes you but he doesn't want to talk about his career with you

OR

2: he just wanted to whine/talk

Observe la
Sorry ah diu using laptop ng sik da chinese

巴打你好搞笑
我好想揾佢但又唔敢呀
係咪等佢揾好啲?
又係時候去買零食捱埋個下晝
琴晚同心儀嘅男仔傾關於佢事業前途嘅嘢,一路俾咗好多意見佢,到最後佢突然對我態度變到好似好陌生咁

因為前日同佢傾電話傾到三點幾,所以佢琴晚突然同我講話搞到我咁夜瞓好唔好意思。我同佢講我冇介意因爲我都鐘意同佢傾嘅,但佢覆返話自己自私先搞到我夜瞓

到琴日講完good night之後佢都冇揾過我

係咪佢已經對我冇興趣?

1: nothing's happened
You're way too sensitive because you care

2: he likes you but he doesn't want to talk about his career with you

OR

2: he just wanted to whine/talk

Observe la
Sorry ah diu using laptop ng sik da chinese

巴打你好搞笑
我好想揾佢但又唔敢呀
係咪等佢揾好啲?

佢有j絲打黎
同ex分左好耐,佢block左我fb,ig,都無任何聯繫,最近聽朋友講起佢有新女朋友,雖然當初係我話分,但有d心酸同唏噓,不禁諗如果timing岩同無信錯人可能唔會有呢個結局

照直講 如果佢係個理性嘅人

唔講到時只會爆獲勁,同佢傾下囉

……我覺得我同你一樣…男朋友成日係我呻緊果陣話我唔應該咁諗乜乜乜

岩岩比佢話完…

咁都係唔啱喎
痴左線咩淨係可以笑
佢唔俾你呻好快你就唔搵會呻

嘩我有frd同你一樣 同男朋友呻返工野比佢男朋友指住話佢eq低唔識處理問題 之後佢就唔再搵佢男朋友呻

唉岩啊

好狗
依d說話難聽過粗口
佢都講到出口

會唔會收貨

應該唔收
我上黎就係想問下
如果男/女朋友係你好唔開心果陣話 "你諗多左啦~我覺得你為呢啲野唔開心好無謂,根本唔值得"(佢係真心好睇得開果啲)
我應唔應該收貨
定係我係大港女

利申先我冇追post

冇諗咁多sorry

我唔開心
係咁說服我接受佢果套

所以好迷惘

咁又唔洗sorry, 大家都係吹下水
只係我覺得, 如果對方係有心去聽你講, 俾意見
即使唔明白唔理解你為咩唔開心
其實佢都已經盡咗自己力去為你分擔

當然對方明白, 可以站係你角度去諗係最好
但唔係每一個人都做到同理心
既然佢每次俾嘅意見都會令你更失落嘅, 咪避重就輕

兩個人一齊唔係咁簡單架
特別係要相處心靈上, 價值觀上嘅問題
但冇人有義務接收你嘅唔開心
正如我有煩惱嗰陣, 同男友講佢都俾唔d咩安慰我
永遠都只係識話: 唔好唔開心啦~
當初我都覺得好廢話, 佢唔識安慰我呀bla bla bla

但慢慢覺得咁樣都係解決唔到問題, 仲破壞感情
倒不如試下欣賞對方, 其實佢已經盡咗力
然後自己搵朋友呻好過
書記姐姐每日著到靚靚去吸引肥仔
肥仔有福
好撚想放假
同ex分左好耐,佢block左我fb,ig,都無任何聯繫,最近聽朋友講起佢有新女朋友,雖然當初係我話分,但有d心酸同唏噓,不禁諗如果timing岩同無信錯人可能唔會有呢個結局

正常嘅, 知道前度有第二個點都會有d心酸
但發生咗就係發生咗, 冇得講如果嘅
FF嘅嘢就留係內心, 繼續行落去啦絲打
肥仔回歸?
肥叉回歸?

肥叉回歸?

睇黎係都鍾意左肥仔
肥叉回歸?

睇黎都鍾意左肥仔

唉岩啊

好狗
依d說話難聽過粗口
佢都講到出口

會唔會收貨

應該唔收
我上黎就係想問下
我應唔應該收貨
定係我係大港女

利申先我冇追post

冇諗咁多sorry

我唔開心
係咁說服我接受佢果套

所以好迷惘

咁又唔洗sorry, 大家都係吹下水
只係我覺得, 如果對方係有心去聽你講, 俾意見
即使唔明白唔理解你為咩唔開心
其實佢都已經盡咗自己力去為你分擔

當然對方明白, 可以站係你角度去諗係最好
但唔係每一個人都做到同理心
既然佢每次俾嘅意見都會令你更失落嘅, 咪避重就輕

兩個人一齊唔係咁簡單架
特別係要相處心靈上, 價值觀上嘅問題
但冇人有義務接收你嘅唔開心
正如我有煩惱嗰陣, 同男友講佢都俾唔d咩安慰我
永遠都只係識話: 唔好唔開心啦~
當初我都覺得好廢話, 佢唔識安慰我呀bla bla bla

但慢慢覺得咁樣都係解決唔到問題, 仲破壞感情
倒不如試下欣賞對方, 其實佢已經盡咗力
然後自己搵朋友呻好過

送句歌詞俾你同佢
這刻收一收腳步 為對方拍拍滿身的塵土

thanks,係我朋友面前我仲笑住講佢有女朋友好好呀,但個種微妙複雜既心情好難講俾朋友聽,其實過左咁耐,我一開始刻意將佢置者腦後,但依家反而開始先開始諗返件事點解會變成咁,令到我好想向人傾訴,但要坦白自己內心真係難,之前我同朋友講起分手原因淨係講左其中兩個,仲有好多好複雜既心理無講,我驚我講左佢地唔明我感受,同覺得當初係我自尋煩惱
肥叉回歸?

睇黎都鍾意左肥仔

只係打個肥字有叉同仔揀,手快揀錯

thanks,係我朋友面前我仲笑住講佢有女朋友好好呀,但個種微妙複雜既心情好難講俾朋友聽,其實過左咁耐,我一開始刻意將佢置者腦後,但依家反而開始先開始諗返件事點解會變成咁,令到我好想向人傾訴,但要坦白自己內心真係難,之前我同朋友講起分手原因淨係講左其中兩個,仲有好多好複雜既心理無講,我驚我講左佢地唔明我感受,同覺得當初係我自尋煩惱

係正常嘅 因為你當初係壓抑左個感覺
冇事係你自己氹自己
有外力到就引爆左個炸彈
冇野嘅 依家面對番 都未嘗唔係一件好事
肥叉回歸?

睇黎都鍾意左肥仔

暫時未有嘢做先上一上
過兩日回歸
肥叉回歸?

睇黎都鍾意左肥仔

暫時未有嘢做先上一上
過兩日回歸

肥仔同肥叉好似都差唔多
係既,世事無如果,timing一開始就錯左,我地係無可能一齊keep落去,只係分開之後無咗糾紛先可以學識懷念對方
肥叉回歸?

睇黎都鍾意左肥仔

暫時未有嘢做先上一上
過兩日回歸

肥仔同肥叉好似都差唔多

打和啦super
係既,世事無如果,timing一開始就錯左,我地係無可能一齊keep落去,只係分開之後無咗糾紛先可以學識懷念對方

有時係架 本身大家嘅性格只啱做朋友
一去到情侶關係就打晒交咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞