[無聊做樹窿] 你最近煩緊乜?(36)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike

哦,依家個名咪幾好囉,男人係要用返個man d既名既,明哂!

你係唔知邊次認左係男人黎架,所以我之前先死都話你係男人咋嘛

係啊 我有時會認做仔 因為喺連登女人係原罪

我本身都已經係個罪人,亦唔怕多多幾條罪

乖啦

深夜總是負
做人做到我咁,哈

以為捱完個大學就一天都光哂,原來人生既惡夢先真正開始
搵到工又點?都唔係我想做既野
想讀返書?受歡迎、有用d既master都神早dead哂啦
等出年再讀?咁今年咪空左囉,之後master grad咪學歷高左,工作經驗又相對地少左囉
我依家都唔知點好

一年時間其實好短 唔洗睇得咁重
你計返當你60歲退休 都成3 40年做野 呢d野真係唔洗擔心
最緊要個目標係岩 起步要正確
起錯個頭 比多五年經驗你都會輸人一節

This time me agger ah monster
做人做到我咁,哈

等出年再讀?咁今年咪空左囉,之後master grad咪學歷高左,工作經驗又相對地少左囉
我依家都唔知點好

你計返當你60歲退休 都成3 40年做野 呢d野真係唔洗擔心

真係 要玩好快d玩要讀書好快d讀唔洗咁急諗返工 一定要返咩工咩工果d 因為有30幾40年比你做到死為止喇

哦,依家個名咪幾好囉,男人係要用返個man d既名既,明哂!

你係唔知邊次認左係男人黎架,所以我之前先死都話你係男人咋嘛

係啊 我有時會認做仔 因為喺連登女人係原罪

我本身都已經係個罪人,亦唔怕多多幾條罪

乖啦

深夜總是負

依句真
做人做到我咁,哈

我依家都唔知點好

This time me agger ah monster

thx diudiu bro
對住條女好大壓力 佢番工壓力大就同我呻,我番工攰就唔可以同佢講,佢會覺得我好煩 係佢面前要扮到好開心好正面真係好辛苦,成日一唔岩佢心意既野就屌9我蠢,大佬我都係人我都有情緒架 有時對住佢慘過對住上司,想揾機會同佢講又唔知點開口

照直講 如果佢係個理性嘅人

唔講到時只會爆獲勁,同佢傾下囉

……我覺得我同你一樣…男朋友成日係我呻緊果陣話我唔應該咁諗乜乜乜

岩岩比佢話完…

咁都係唔啱喎
痴左線咩淨係可以笑
佢唔俾你呻好快你就唔搵會呻

嘩我有frd同你一樣 同男朋友呻返工野比佢男朋友指住話佢eq低唔識處理問題 之後佢就唔再搵佢男朋友呻

唉岩啊
我男朋友叫我搵好姊妹啦~幫我唔到喎
訓啦柒頭
做人做到我咁,哈

我依家都唔知點好

你有無指定想返邊d工?
其實出左黎做野你唔會想讀返書

我無指定想做咩工,我對analytics/market research個d有興趣

dead左既咪等下年報
今年你搵d相關既工返住先
咁依一年你都唔會係浪費左呀
第時interview問起都答得出依一年做左d咩
做人做到我咁,哈

我依家都唔知點好

我想做analytics個類d工,所以我想讀hku個mstat,打返好個根基
因為我本身係bba,話之幾多個scholarship、幾多個dean's list、1st hon都好,我知我係冇料既,所以至想去讀呢個master去鞏固好自己

今年報定下年 一兩個master係好啲 因為太多人有
做人做到我咁,哈

我依家都唔知點好

我想做analytics個類d工,所以我想讀hku個mstat,打返好個根基
因為我本身係bba,話之幾多個scholarship、幾多個dean's list、1st hon都好,我知我係冇料既,所以至想去讀呢個master去鞏固好自己

加油啊!而家搵番份同一個field 既工先?而家呢份你真係咁唔鍾意咪唔好做囉,如果唔等錢駛
做人做到我咁,哈

我依家都唔知點好

其實出到黎做野 際遇同工作能力會重要好多好多
如果你識大粒野就例外啦

我唔知你想做既野係咩種類 但我覺得只要學歷夠入場 之後既發展唔會因爲你學歷幾高而好有利
對住條女好大壓力 佢番工壓力大就同我呻,我番工攰就唔可以同佢講,佢會覺得我好煩 係佢面前要扮到好開心好正面真係好辛苦,成日一唔岩佢心意既野就屌9我蠢,大佬我都係人我都有情緒架 有時對住佢慘過對住上司,想揾機會同佢講又唔知點開口

……我覺得我同你一樣…男朋友成日係我呻緊果陣話我唔應該咁諗乜乜乜

岩岩比佢話完…

咁都係唔啱喎
痴左線咩淨係可以笑

嘩我有frd同你一樣 同男朋友呻返工野比佢男朋友指住話佢eq低唔識處理問題 之後佢就唔再搵佢男朋友呻

唉岩啊

好狗
依d說話難聽過粗口
聽人呻都係聽佢鳩up架喇 敷衍兩句都算 又話人蠢又剩
佢都講到出口
咁你都要識做喇 搵朋友呻/上黎呻
好過搵個唔啱既對象呻完仲要比人話返轉頭
咁樣計,我依家22歲大學grad,23歲先讀master,24歲master grad
咁到時出去搵工,都係得大學個時既工作經驗,因為讀master個時我就梗係會專注讀啦

Not bad
我自己on9要repeat
本來21,依家要22先grad
我嗰科唔考牌冇用 要讀多一年course, 已經23
仲要實習兩年,25
之後返香港再考牌都已經27,8
你24冇乜問題啦 大把時間
做人做到我咁,哈

我依家都唔知點好

其實出到黎做野 際遇同工作能力會重要好多好多
如果你識大粒野就例外啦

我唔知你想做既野係咩種類 但我覺得只要學歷夠入場 之後既發展唔會因爲你學歷幾高而好有利

我都有諗過你講呢d野,所以諗緊應該搵grad job做定為出年既master而努力

講係咁講姐
比我選擇如果屋企負擔到既一定係讀書
讀書唔係純粹為做野架ma 係增值自己個人
咁早出黎做野把鬼咩
咁樣計,我依家22歲大學grad,23歲先讀master,24歲master grad
咁到時出去搵工,都係得大學個時既工作經驗,因為讀master個時我就梗係會專注讀啦

Not bad
我自己on9要repeat
本來21,依家要22先grad
我嗰科唔考牌冇用 要讀多一年course, 已經23
仲要實習兩年,25
之後返香港再考牌都已經27,8
你24冇乜問題啦 大把時間

但我相信你個科係已經有份工等緊你個隻

絕對唔係 好多人考完個牌都得個吉去左做其他野用啲普通科一齊爭
只係考左牌多啲啲機會向上爬

岩岩比佢話完…

咁都係唔啱喎
痴左線咩淨係可以笑

唉岩啊

好狗
依d說話難聽過粗口
聽人呻都係聽佢鳩up架喇 敷衍兩句都算 又話人蠢又剩
佢都講到出口
咁你都要識做喇 搵朋友呻/上黎呻
好過搵個唔啱既對象呻完仲要比人話返轉頭

咁我想問 如果你條仔剩係 哦 嗯 係啊
會唔會收貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞