[無聊做樹窿] 你最近煩緊乜?(36)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
話說今晚我老細打黎叫我整好d文件
:老細
:我

:你有心理準備聽日直踩,因為聽日可能SL
:你聽日請假?
:睇情況,可能會

點知悲劇發生,當我借同事電話打俾老細果陣,突然睇到其他同事圍內既whatsapp,個老細仲話:「搞撚錯,聽日xxx又放假」

我睇到火都黎,請SL幾時開始變成一件錯事。此外,我而家通知你,已經有足夠時間調動人手。你咁講係咩意思?

你對我有意見,點解當時唔同我講?而係自己圍內whatsapp同其他同事講?

但最後,我諗到自己禮拜三放假,都係唔好搞咁多野,睇完醫生先返工,費事變成同事口中既「閪人」

講定先=on9
經一事長一智,當買個教訓啦你
利申:試過講定之後比人當事假然後扣撚左我一日假,自此我永遠唔講淨係射波

我做唔出,可能我太著重同事感受
忽然發覺做pt仲好,SL唔駛交醫生紙

巴打返服務業之類?

係呀,捱埋9月就脫苦海,可以專心做自己想做既事。

唔記得同你地講,舖頭本身唔夠人,只係上個禮拜派左兩個新同事,而果兩個新同事禮拜五就要調去新舖

其實你冇問題 做嘅野合情合理
只係你老闆處理手法有問題
捱到9月之前都要受下氣架喇
加油
鋪頭本身
話說今晚我老細打黎叫我整好d文件
:老細
:我

:你有心理準備聽日直踩,因為聽日可能SL
:你聽日請假?
:睇情況,可能會

點知悲劇發生,當我借同事電話打俾老細果陣,突然睇到其他同事圍內既whatsapp,個老細仲話:「搞撚錯,聽日xxx又放假」

我睇到火都黎,請SL幾時開始變成一件錯事。此外,我而家通知你,已經有足夠時間調動人手。你咁講係咩意思?

你對我有意見,點解當時唔同我講?而係自己圍內whatsapp同其他同事講?

但最後,我諗到自己禮拜三放假,都係唔好搞咁多野,睇完醫生先返工,費事變成同事口中既「閪人」

講定先=on9
經一事長一智,當買個教訓啦你
利申:試過講定之後比人當事假然後扣撚左我一日假,自此我永遠唔講淨係射波

我做唔出,可能我太著重同事感受
忽然發覺做pt仲好,SL唔駛交醫生紙

巴打返服務業之類?

係呀,捱埋9月就脫苦海,可以專心做自己想做既事。

唔記得同你地講,舖頭本身唔夠人,只係上個禮拜派左兩個新同事,而果兩個新同事禮拜五就要調去新舖

咁好快姐 一個月轉眼就過

一個手殘負皮左
聽日返工喇屌屌屌
我次次返工都係毒撚mode 識唔到人

intern已經算識哂啲人

返咩

我返工不嬲都毒撚mode
識到人啱傾咪識
識唔到咪做自己野

一個手殘負皮左

即刻嬲左

約倒女s未?

佢地有晒小圈子,我好似個外人咁
同埋我返工做野好少笑,所以無乜人理我
試過偷聽到人地講我「哇佢真係唔識笑架喎」

一個手殘負皮左

即刻嬲左

sorsorsor

有左既定印象就好難改
第一印象好d就會好過

邊緣人
咁個個返工為既野都唔一樣既
一定要賣笑架咩?

有左既定印象就好難改
第一印象好d就會好過

我下份工試下一開波扮到好外向咁款先

約倒女s未?

唔約啦

邊緣人
咁個個返工為既野都唔一樣既
一定要賣笑架咩?

我嘅笑容淨係會留比我重視嘅人

有左既定印象就好難改
第一印象好d就會好過

唔洗咁格硬嚟架喎

有左既定印象就好難改
第一印象好d就會好過

唔洗咁格硬嚟架喎

agger
我先唔會為左融入佢地係到賣笑呀

有左既定印象就好難改
第一印象好d就會好過

自然d就得啦 唔好做奇怪野 正正常常
有咩可能會唔鍾意你

一個手殘負皮左

即刻嬲左

sorsorsor

下不為例

有左既定印象就好難改
第一印象好d就會好過

有咩可能會唔鍾意你

啱 唔做番你自己都會好快攰

一個手殘負皮左

即刻嬲左

sorsorsor

下不為例

知道大佬

有左既定印象就好難改
第一印象好d就會好過

有咩可能會唔鍾意你

啱 唔做番你自己都會好快攰

真係做自己我會變左做劇毒架喎
我試過唔想同同事一齊搭車而呃佢約左人之後搭遲一班車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞