搵到搵到好迷茫(22)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
每日返到去都好想講辭職唔做。但奈何自己又冇offer係手

我又係,一路做一路搵工,直到年底走人
離開左呢個group 3個月, 準備又返黎

咩事回歸

成間公司得3條仔, 我就係其中一個
自己team 有幾個八婆四十歲人都未結婚, 女權主義, 融入唔到
其實公司嘅package 係幾好, 不過人就真係麻麻
啱啱in完 求offer
call 我la offer 神
每日返到去都好想講辭職唔做。但奈何自己又冇offer係手

我又係,一路做一路搵工,直到年底走人

走左一份做左幾年既工
轉左另一份工 因為唔太鍾意 所以都有繼續搵工
現職未過試用期 所以都冇寫係cv度
D hr問點解唔搵到工先走 都唔知點答
因為之前份工番shift
繼續拜offer神
上星期五見份工快d搵我
今日in完就有offer
呢兩日jobsdb好似冇乜工咁 send唔落手

Congrat 巴打
寫字樓又就收工 又無電話
會唔會我期望薪金寫太高 但係我預比佢壓低

Congrat 巴打

希望過到試用期 失業一年終於搵到心儀offer
希望你地都搵到
成日見到第一信用金融請人
係咪伏黎
開始想試下apply d 假mt睇下會唔會一樣無interview
今日in完
講真in之前都驚要全程講英文,果然不出所料,真係全程英文interview,好彩自己英文唔算太差
都feel到對方對我有興趣,不過通常in得好就未必有offer,in得差就反而有offer

今日in完
講真in之前都驚要全程講英文,果然不出所料,真係全程英文interview,好彩自己英文唔算太差
都feel到對方對我有興趣,不過通常in得好就未必有offer,in得差就反而有offer

大公司?
今日in完

所以平常心啦,唔好咁大期望
唔係潑你冷水
今日in完

大公司?

唔係啦,細公司,不過係鬼佬公司,間office入面有鬼妹 開門俾我果個已經係個鬼妹
今日in完

唔係潑你冷水

岩呀,無心插柳柳成陰,所以都唔好太大期望,廢事自己咁失落
今日in完

唔係潑你冷水

岩呀,無心插柳柳成陰,所以都唔好太大期望,廢事自己咁失落

Yup
其實請唔請你都有好多你控制唔到既因素既,無謂all in落一份工到,希望我下一份interview都可以調整到心態
新既一日新既開始

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞