搵到搵到好迷茫(22)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
如何面對一起冇call的日子
想問吓巴打 如果有得俾你揀你會揀邊個offer

1.新開中資公司做開荒牛,冇人教 所以嘢自己拆掂佢
2.中型公司 做entry-middle level post, offer相對冇咁吸引
3.出名公司做junior位 payroll極差 但自己有興趣

2.中型公司 做entry-middle level post, offer相對冇咁吸引
3.出名公司做junior位 payroll極差 但自己有興趣

1. 夠挑戰性
接近五個月無返工,今日in左即刻請 大家共勉之 多謝interview神多謝offer神

恭喜巴打
有無問你空白期搞咩?

有問我,我話我報左興趣班同幫小朋友補習

3.出名公司,之後跳返出去講個名出黎,對之後見工有幫助
offer神

有興趣又出名就做啦
跳一跳人工喺返度
全日都冇call
offer神
hiring manger
offer神
hiring manager

學唔到野又冇career path

我份工都係比佢fake左入黎
但因為搵唔到工所以都做左一年
見工問呢份工學左啲咩,呢個問題搞到好頭痕

紅字同我之前一鳩樣
其實我會返兩三日覺得ok我先會同家人講我搵到工 唔想辭職有家人啲說話聽
等左三日 聽日有第二個interview個人頹到都唔想去

I know that feel
如何面對一起冇call的日子

想要的call不是打來的call
接近五個月無返工,今日in左即刻請 大家共勉之 多謝interview神多謝offer神

就快一年

點on9法

唔 真係好on9
你早走早著

計埋通知期得4個月 係咪唔寫落去
但又唔知點解釋好

唔寫啦梗係 實比人狂問做咩咁快走 覺得你唔捱得
所以你到時老吹話去旅行 屋企人有事(touchwood) 就算啦

2啦 高級少少
Offer神
offer神
多謝上面巴打俾嘅意見

果然唔係易揀 個個都揀唔同方向 出發點同我諗嘅差唔多 所以先煩咗幾日
多謝上面巴打俾嘅意見

果然唔係易揀 個個都揀唔同方向 出發點同我諗嘅差唔多 所以先煩咗幾日

你有得選擇已經好好
Offer神
應唔應該柒柒地打去問有冇結果 我知條友一定會hea我 但又想問下
Offer神
應唔應該柒柒地打去問有冇結果 我知條友一定會hea我 但又想問下

我上個禮拜問左
Offer神

我上個禮拜問左

佢點hea你呀巴打
Offer神

我上個禮拜問左

佢點hea你呀巴打

我地暫時未有進度呀 有消息通知你丫

contract 工 半年約. 人工比我之前個份先多10%
已失業2個月 應該繼續搵長工定做住先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞