搵到搵到好迷茫(22)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想問如果間公司成立咗唔超過10年你地會唔會apply?
呢個星期無咩工apply得落手 Send得兩三份cv

岩岩收到call以為係interview,點知係job agency

我都係
係咪已經過左搵工旺季

唔知,好似好靜咁 已經失左業接近一個月...

月頭或者好d
好想轉工呀
Interview神同offer神
又話今個星期打比我
禁錯正負評掣點取消
In 左十幾份工冇份有offer

一樣,屌你老母offer 神

次次搵工都係咁
今次隨時過20份

係咪fg
fg當年唔識諗入左蚊型公司諗住學野
而家想出返黎搵返間叫有規模少少既公司
send左勁多cv但一個interview機會都無
上兩星interview
In完我覺得機會大
份工係agent介紹
一間本地大地司既it工
Agent話果邊反應都正面
等左一星期度
忍唔住whatapps agent 佢話果邊老腦飛左
又話人工比唔到咁多你住,又話一月會加番比我

但到今日都未有回覆

今日收到offer喇

蚊成點
上兩星interview
In完我覺得機會大
份工係agent介紹
一間本地大地司既it工
Agent話果邊反應都正面
等左一星期度
忍唔住whatapps agent 佢話果邊老腦飛左
又話人工比唔到咁多你住,又話一月會加番比我

但到今日都未有回覆

今日收到offer喇

恭喜

我都係
建議各位fg唔好亂咁揀蚊型公司
經Agent報工仲要見一見我先
睬佢都戇鳩

係正常架喎

我都係
建議各位fg唔好亂咁揀蚊型公司

Agger 尤其港資

經Agent報工仲要見一見我先
睬佢都戇鳩

唔係通常都要架咩

邊行

呢個星期無咩工apply得落手 Send得兩三份cv

岩岩收到call以為係interview,點知係job agency

我都係
係咪已經過左搵工旺季

唔知,好似好靜咁 已經失左業接近一個月...

月頭或者好d

真係好想快d番工

睇jobsdb望極啲工都係無變過咁

做咗就嚟兩個月,今日忍唔住話想辭職
俾幾個上司圍住叫我唔好走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞