搵到搵到好迷茫(22)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
依家搵工真係好難

搵份待遇同工作量正比例的工好難

西工易搵 正常工難求

所以我想走都走唔到
係度諗返個返工地區近屋企多啲但個位置好偏僻,定係遠少少但交通方便
見工時會唔會影印你地身份證同證書個d架?

好多公司都要我自己copy定

我之前遇過兩間要自己print張form出黎填完直接帶埋去
見工時會唔會影印你地身份證同證書個d架?

好多公司都要我自己copy定

我之前遇過兩間要自己print張form出黎填完直接帶埋去

點解唔係正式話請你先要影你身份證各樣既咩,就咁見一見工都要影晒咁多私穩?
臨訓拜offer神
希望聽日有消息
感謝offer god
終於有offer 希望係好工唔係西工
有無人可以比意見我

話說我遞咗信 八月中返新工
今日隔離teamhead搵我 知我走所以問我有無興趣過佢條team 話應該比到我去新公司嘅人工

咁其實都有興趣做佢條team啲嘢(多嘢學) ,但好忙,有同事要一星期返足七日

而新公司係大公司,同而家做緊嘅嘢差不多但較舒服,同埋近屋企

本身諗住轉工係for舒服啲呢兩年讀master(已比錢)但我同事同我講工作經驗重要

應該點揀好

我揀工作經驗,你讀上去都係想有好發展姐
個經理咁睇你應該都會放你讀書既

大公司咪會blacklist我?

梗係入大公司 一黎大公司經驗係比較受落,2黎你想做更高,有得升就要讀好個master
Interview神
Offer神
Interview神
offer神
Offer神
係jobsdb又見我舊公司請人
之前問過舊同事, 年頭請果2個做咗半年都無做
好唔好搵返舊公司
好唔好搵返舊公司

你咩事走先?
好馬不吃
Offer god
bank back office
11-11.5k
文職朝9晚6
星期一至五

Associate Degree / High Diploma
有意tel : kc1611
大家有幾多年社會經驗?

3年

6年...見到mpf户口d錢多過自己戶口
Offer神
好唔好搵返舊公司

你咩事走先?
好馬不吃

舊年10月果時諗一來想轉行(讀緊個part time degree同份工無關, 不過我有興趣向果面發展), 二來個part time degree12月就考試, 所以果時入信辭職
後來公司話請唔到人, 所以做到1月尾先走(舊公司辭職要2個月通知)

辭咗職後先搵工, 由2月頭搵到5月頭先搵到
點知係世紀大伏, 6月尾就辭咗職
想問各位搵工係搵自己心儀/有興趣既工先定係見到有工岩要求就已經apply
好唔好搵返舊公司

你咩事走先?
好馬不吃

舊年10月果時諗一來想轉行(讀緊個part time degree同份工無關, 不過我有興趣向果面發展), 二來個part time degree12月就考試, 所以果時入信辭職
後來公司話請唔到人, 所以做到1月尾先走(舊公司辭職要2個月通知)

上一份工人工加左幾多?
好唔好搵返舊公司

你咩事走先?
好馬不吃

上一份工人工加左幾多?

果時諗住轉行, 5月份份工人工我仲叫低幾百
收到offer call, 係agent call 我,唔係間公司直接打俾我,有冇伏?
收到offer call, 係agent call 我,唔係間公司直接打俾我,有冇伏?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞