搵到搵到好迷茫(22)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
今日無IN 又無CALL
目標8月底前搵到新工好似好遙遠

我都係

Hr月底係咪忙啲
offer神
電話好似壞左無電話到

啱啱電話響,又係話我有郵件收
每日起身返工返到去就有種衝動講話唔岩做想辭職

我今日先開始返已經係咁
可能hea得太耐,唔想做

之前份工太hea真係會影響到下一份
其實有一刻想佢講話我唔掂要兜左我咁我個心會好啲。只係到時又會煩幾時搵到工

之後個份成日返工上網玩電話
好想搵間自由啲嘅公司

咁而家呢份你會做住先定點

我都唔知,而家感覺有啲中伏

我當真係伏你係即走定做住先

我都係

Hr月底係咪忙啲

C&b係,忙到月頭
16 grad
呢份工返得3個月 唔想再做
但唔知寫唔寫落cv好
唔寫又驚佢問我點解要一個月後先返到工 唔識點解釋
寫又太短 做得3個月(連埋通知期會4個月)
份工真係太on9 唔想再做

我都係16grad 又係做左三個月 想走
如果做半年走 寫cv會唔會好鳩?

半年叫好少少
但睇你咩原因想走
唔啱就盡早走啦
有冇人無hr底都照apply 同hr有關嘅工我見佢話要好熟employment ordinace嗰啲就唔敢send去

好似唔少人係咁喎
不過有hr底緊係著數啲

有啲想send 但係萬一真係俾我過哂咁多關 到頭來好多ordinace根本唔識咪俾人鬧死
有冇人無hr底都照apply 同hr有關嘅工我見佢話要好熟employment ordinace嗰啲就唔敢send去

好似唔少人係咁喎
不過有hr底緊係著數啲

有啲想send 但係萬一真係俾我過哂咁多關 到頭來好多ordinace根本唔識咪俾人鬧死

如果佢試entry level都唔預你乜都識
好多人邊做邊學

好似唔少人係咁喎
不過有hr底緊係著數啲

如果佢entry level都唔預你乜都識
好多人邊做邊學
聽日又要比西女人折磨
interview 神
offer 神

神哦請俾個轉工機會我
唔好再俾西女人折磨我啦好嗎?

一樣唔該
Offer 神比我脫離份閪工既折磨好嗎

求offer
求interview
16 grad
呢份工返得3個月 唔想再做
但唔知寫唔寫落cv好
唔寫又驚佢問我點解要一個月後先返到工 唔識點解釋
寫又太短 做得3個月(連埋通知期會4個月)
份工真係太on9 唔想再做

點on9法

本身已經係好撚細嘅公司
成日叫人做佢私人野
例如係佢出書(公司同出書冇關)
叫我地幫佢搞發佈會 又要我design backdrop, 整感謝狀
又要幫佢design佢自己圍威喂嘅會員卡(又係同公司冇關)
啲野已經confirm好晒 又要再改
屌你老母 我勁多正經野未做 成日叫我做無謂野
今日又叫我做佢圍威喂用嘅banner
佢話要青馬大橋圖 叫我上網dl
我話人地有版權 就算可以用 要圖都唔夠高清
佢叫我拉大啲就得

隔離位個同事仲慘
日日幫佢出信鬧人

上次佢唔舒服 怕傳染比我地
叫我地食粒panadol打定底先

福利又西,8號波掛左先准走
如果朝早掛8號,3點半都未落先全日唔洗返
(利申:放5點半 )

我都係

Hr月底係咪忙啲

C&b係,忙到月頭

C & B?

我今日先開始返已經係咁

其實有一刻想佢講話我唔掂要兜左我咁我個心會好啲。只係到時又會煩幾時搵到工

好想搵間自由啲嘅公司

我當真係伏你係即走定做住先

諗緊返多幾日先,要找卡數
就快會抑鬱....interview god, offer god
interview 神
又到搵工既星期一
就黎last day
唔知要空白幾耐呢
一諗起就黎冇收入就唔敢洗錢

我都係

Hr月底係咪忙啲

C&b係,忙到月頭

C & B?

Compensation & benefits
通常會做埋payroll
offer神快d打黎
offer神快d打黎

巴打幾時in?
Interview and offer god

我今日先開始返已經係咁

好想搵間自由啲嘅公司

我都係

Hr月底係咪忙啲

C&b係,忙到月頭

C & B?

Compensation & benefits
通常會做埋payroll

請教richee絲fg可以點同hr講價
Contract工有無proba

我今日先開始返已經係咁

好想搵間自由啲嘅公司

時間唔係差好遠嘅
但佢開頭冇同我講個感覺好似比人水咗咁

我今日先開始返已經係咁

好想搵間自由啲嘅公司

時間唔係差好遠嘅
但佢開頭冇同我講個感覺好似比人水咗咁

之前搵過一份都要
不過只係相差一個鐘 感覺都可以接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞