搵到搵到好迷茫(22)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

依位巴打仲搵緊工?俾人reject過?
我今次第二次啦 兩次都日日拜都冇撚用

搵緊
無俾人reject過,因為連見嘅機會都無

屌好撚sad
每次見工都好大期望跟住再俾人reject就好撚sad
夠竟點先可以調整心態

公司send email reject你?

我自己問負責既hr,見佢一向都有交帶都知佢會答,係估唔到話唔再proceed

我之前同樣send email問過第二間大公司,但係依間就冇覆,所以都係睇運,不過我覺得如果唔再consider個candidate都唔覆email或者唔同番個candidate講又得佢係到等間公司都好撚仆街

我好想要個份 上上個禮拜打去問左一次
其實求職者打得去問都代表佢好著緊同好想要依個offer
都稱得上有誠意 但都淨係同我講請人個度未有進度
有消息再通知我 直到依家
唉打個電話通知有冇offer都咁難?
我都付出左時間同車錢上去佢地公司見工呀

I know that feel
都唔知仲等唔等好

唯一可以做既係不停send 工
得個in字
屌你老母

得個in字
屌你老母

其實有時interview個時就會覺得佢會比offer我
大家唔好灰心,你地暫時既工作就係不斷send cv 。你腥出去個量大,約你去見既機會越大。 唔好自亂陣腳跌落自己心情谷底,訓醒第二日要忘記自己尋日見過既工,然後起身再繼續send,準備長期作戰既心態
又俾人reject左
天啊!interview神同offer神夠竟係邊到
拜黎都哂氣

駁唔到

搵緊

屌好撚sad
夠竟點先可以調整心態

我自己問負責既hr,見佢一向都有交帶都知佢會答,係估唔到話唔再proceed

我之前同樣send email問過第二間大公司,但係依間就冇覆,所以都係睇運,不過我覺得如果唔再consider個candidate都唔覆email或者唔同番個candidate講又得佢係到等間公司都好撚仆街

lscm就係咁仆街
得個in字
屌你老母

你唔係有份mt咩?
無左回事

屌好撚sad
夠竟點先可以調整心態

都唔知仲等唔等好

我都有份個hr好好人
自己都知2nd interview skill test 衰左
估唔到佢第2日就打返俾俾我話fail skill test(佢知我有hold 其他offer)
當日send 返email 去thank you
佢都有reply返我仲要唔係hea 覆
我而家返份1年contract 工就係想1年後再apply

咩工種?skill test考咩?

屌好撚sad
夠竟點先可以調整心態

都唔知仲等唔等好

我都有份個hr好好人
自己都知2nd interview skill test 衰左
估唔到佢第2日就打返俾俾我話fail skill test(佢知我有hold 其他offer)
當日send 返email 去thank you
佢都有reply返我仲要唔係hea 覆
我而家返份1年contract 工就係想1年後再apply

咁你個hr都幾好,第二日就同你講
我都有做個test,我test完覺得ok不過竟然俾人reject

經驗話俾我聽咁樣都多數都係冇offer,反而覺得冇咩希望哥d就有。但係我又唔可以理性咁樣諗,次次in得好哥d都好高期望,跟住最尾就俾人reject
大家唔好灰心,你地暫時既工作就係不斷send cv 。你腥出去個量大,約你去見既機會越大。 唔好自亂陣腳跌落自己心情谷底,訓醒第二日要忘記自己尋日見過既工,然後起身再繼續send,準備長期作戰既心態

唯有等時間沖淡一切

經驗話俾我聽咁樣都多數都係冇offer,反而覺得冇咩希望哥d就有。但係我又唔可以理性咁樣諗,次次in得好哥d都好高期望,跟住最尾就俾人reject

覺得in得ok/唔ok
都一樣冇offer

駁唔到

搵緊

屌好撚sad
夠竟點先可以調整心態

佢特登send email同你講reject?
我見嗰啲全部都不了了之就算

我都收到reject信,自重上年祼辭左之後,未搵到份覺得合適自己既長工,斷斷續續,到而家都係返散工,今日係地盤返雜工仲有少少中暑症狀

想入果行得一間公司會請啱我學歷既職位
但係寄極cv都無回音

邊行 account?

...

屌真係
Feel到好岩傾佢又好鐘意自己

得個見字
得個in字
屌你老母

你唔係有份mt咩?
無左回事

俾條女攞咗offer
話佢interview 好撚勁喎
我呢啲慢熱type係做野先見真章

比人收返個mt offer?
屌....間公司咁撚仆街

覺得in得ok/唔ok
都一樣冇offer

加油啦
interview神
offer神
offer神
每日返到去都好想講辭職唔做。但奈何自己又冇offer係手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞