搵到搵到好迷茫(22)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
contract 工 半年約. 人工比我之前個份先多10%
已失業2個月 應該繼續搵長工定做住先

做住先
拜interview 神

學唔到野又冇career path

我份工都係比佢fake左入黎
但因為搵唔到工所以都做左一年
見工問呢份工學左啲咩,呢個問題搞到好頭痕

紅字同我之前一鳩樣
其實我會返兩三日覺得ok我先會同家人講我搵到工 唔想辭職有家人啲說話聽

我全家都好早起身,實會問我咁早搞咩
屌個頭痛又鼻塞,好唔想返
contract 工 半年約. 人工比我之前個份先多10%
已失業2個月 應該繼續搵長工定做住先

失業得2個月慢慢黎啦 有半年先再講
想問吓巴打 如果有得俾你揀你會揀邊個offer

1.新開中資公司做開荒牛,冇人教 所以嘢自己拆掂佢
2.中型公司 做entry-middle level post, offer相對冇咁吸引
3.出名公司做junior位 payroll極差 但自己有興趣

2啦 高級少少

2 title ok,人工ok
interview神
offer神
想問吓巴打 如果有得俾你揀你會揀邊個offer

1.新開中資公司做開荒牛,冇人教 所以嘢自己拆掂佢
2.中型公司 做entry-middle level post, offer相對冇咁吸引
3.出名公司做junior位 payroll極差 但自己有興趣

1. 夠挑戰性

同樣1
想問下各位如果返梗新工個時又有工想見。你地會用咩籍口去請假
想問下各位如果返梗新工個時又有工想見。你地會用咩籍口去請假

sl同屋企有事
快啲有interview電話啦
interview神,offer神

咁快又求
有冇人搵過/做過書局嘅part time?

咁快又求

咁快又求

祝你早日搵到份好嘅

咁快又求

你琴日先話做住先

咁快又求

祝你早日搵到份好嘅

多謝
Offer 神

咁快又求

你琴日先話做住先

佢地係咁教我嘢
10 點番工而家先食緊早餐車都未搭
call 我la offer 神
offer神

咁快又求

你琴日先話做住先

佢地係咁教我嘢

教你野唔好咩 唔洗執單
有冇人用過page pxxxxxxx 呢間agent
Interview 神
搵工搵左一個月 都無電話打比我
Apply左迪士尼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞