搵到搵到好迷茫(22)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
睇jobsdb望極啲工都係無變過咁

做咗就嚟兩個月,今日忍唔住話想辭職
俾幾個上司圍住叫我唔好走

咩原因想轉?

頂唔順一齊做嘢嘅同事
蠢又唔認,做錯嘢又唔覺得自己有問題
每日返工都唔想見到佢哋啲屎要執手尾

起碼都真係有原因咁走呀。我厭惡間公司但我冇offer係手唔敢走住

月頭見咗份衰咗,之後都無再搵
發覺咁樣搵工好辛苦,又未去到等錢開飯
所以諗住裸辭咗先算
offer 神
interview 神

你好似同我一樣退埋休
請問點解唔請我呢
請問點解唔請我呢

人工唔夠freshgrad 平
請問點解唔請我呢

Fg好平都無人請
Interview 完通常要等幾耐先有offer

咩原因想轉?

頂唔順一齊做嘢嘅同事

辭左職千祈唔好留,真係有排你受
請問點解唔請我呢

Fg好平都無人請

屋企叫我咩都做住先
請問點解唔請我呢

Fg好平都無人請

屋企叫我咩都做住先

如果日後打算考政府 咁係無問題嘅
請問點解唔請我呢

又話經驗好值錢
Bull shit!
Interview 完通常要等幾耐先有offer

多數一個禮拜多啲都冇就應該冇嫁啦
唔好好似我咁成兩個幾禮拜仲覺得佢會比offer我
再誠心求offer god
定期要入依個 post 感受一下搵工既痛苦感覺

我都係日日入嚟一齊苦,折磨左我成個月
又要繼續求interview

咩原因想轉?

頂唔順一齊做嘢嘅同事

起碼都真係有原因咁走呀。我厭惡間公司但我冇offer係手唔敢走住

月頭見咗份衰咗,之後都無再搵
發覺咁樣搵工好辛苦,又未去到等錢開飯
所以諗住裸辭咗先算

唔係有卡數要還我諗我都會直接辭職

而家就邊搵邊做。睇下過試用之前個人工加得好唔好
誠心求多offer神一次
求你比11號in個份工既offer我
誠心求多offer神一次
求你比11號in個份工既offer我

跟隊 求你比17號in個份工既offer我
有verbal offer 多謝offer神

希望所有巴絲早日搵到工

希望所有巴絲早日搵到工

恭喜
早排in 左份學校文員 人工俾而家個份高 同交通時間15分鐘就到 而家做緊個份要個半鐘
唔知仲繼唔繼續做而家個份好 岩岩先做左新工10日
早排in 左份學校文員 人工俾而家個份高 同交通時間15分鐘就到 而家做緊個份要個半鐘
唔知仲繼唔繼續做而家個份好 岩岩先做左新工10日

搵唔到理由唔做學校個份
覺得啲要經agent 搵既工好撚煩

係...有份經jobsdb申請 本身唔知係agent黎 佢叫我上去見佢先 我話不了 又壓價14k壓到12K 咁佢就直接叫我in間公司 in完搞完一大輪又冇回音 最後自己搵到份工作內容差唔多既工16K
覺得啲要經agent 搵既工好撚煩

係...有份經jobsdb申請 本身唔知係agent黎 佢叫我上去見佢先 我話不了 又壓價14k壓到12K 咁佢就直接叫我in間公司 in完搞完一大輪又冇回音 最後自己搵到份工作內容差唔多既工16K

恭喜
而家搵緊工係咪全部都係今年fg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞