搵到搵到好迷茫(22)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想做既工永遠無OFFER
Offer神
唉個FD個份 講到好似會有SEC IN 會請
就快等左成個月,去APPLY其他工又比人壓到變FRESH GRAD
打去問下有冇FEEDBACK 又叫我留電話...

係咪真係咁難搵
有冇做hr嘅巴絲幫忙解答一下
如果同一間公司,apply過佢啲工但冇回音,再apply多次/其他post,間公司會唔會有我資料嘅紀錄? 有嘅話係咪會知我重複apply過

其他POST無問題

同一個POST 半年左右 佢再出先APPLY (KEEP 3個月至半年)

多謝解答。其實hr係咪每次係jobsdb/ email收到cv, 係咪都要入哂落電腦,然後再決定in唔in
想問jobsdb status viewed/received 係咪都無影響架
大家一日send幾多份cv出去度?諗緊係咪自己send得太少
好唔開心
想問jobsdb status viewed/received 係咪都無影響架

好似無關係架?
我對上一次搵工(年幾前 除非改左)都有公司個status係received但照收到call
Interview 神
Offer 神
26號見果份工今日有打黎叫我補交資料
27號見果份仲係冇消息

OFFER 神幫幫手出個OFFER俾我

好似無關係架?
我對上一次搵工(年幾前 除非改左)都有公司個status係received但照收到call

received 嘅可能佢就咁開email睇,viewed就咁jobsdb開嚟睇。
received 都可以有call, 但係試過viewed都冇interview

好似無關係架?

received 嘅可能佢就咁開email睇,viewed就咁jobsdb開嚟睇。
received 都可以有call, 但係試過viewed都冇interview

On99又一日
On99又一日

On99又一日

咁又一個月
咁又一個月

巴打搵左幾耐工
希望呢個星期in完會有offer 唔想再搵工

好似無關係架?

上次睇個status有間公司直頭show not suitable(好似係

好似無關係架?

上次睇個status有間公司直頭show not suitable(好似係

咁仲好
啱啱見到有份apply左但無得in嘅出左新ad
一日走兩場
一間大公司 要求高 幾想入 但應該衰左
一間唔太想做 地點問題
所以都冇乜心機in
咁又一個月

巴打搵左幾耐工

其實就係一個月啫
肯出offer俾我未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞