搵到搵到好迷茫(22)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
你地有冇試過同一個post apply幾次

me

me

Me in到個人都認得我

me

同期內 唔係佢再出再apply

返part time

會唔會叫你俾工作證明

唔太等人用應該會拖耐好多

我上星期見個份等左一個月

嘩...一個月

一個禮拜無電話我都打定輸數架喇

想問吓如果send咗cv去一間公司apply一個post
三, 四日之後都無覆你, 但係又見果間公司出廣告請第二個post
你地會唔會apply第二個post

我舊年年頭send cv去果間公司apply一個post, 第2日就打電話黎問野(不過果時返緊舊工, 離職要2個月通知), 問完無晒下文

到今年1月尾離職, 1月頭果時我又sendcv去果間公司apply一個post, 果間公司第2日就打電話黎問野, 不過都係無晒下文

2月頭果時見果間公司又登廣告請果個post, 果間公司又係第2日就打電話黎問野, 不過都係無晒下文

之後3, 4月又有幾次見果間公司又登廣告請果個post, 不過send完cv連電話都無埋, 石沉大海

6月辭咗份返咗個半月既伏工, 又見果間公司又登廣告請果個post, 不過send完cv連電話都無, 石沉大海

上個禮拜又見果間公司又登廣告請果個post, 不過send完cv三, 四日都無電話, 石沉大海. 擒日見果間公司登廣告請第二個post, 所以黎問吓好唔好apply第二個post

好明顯你唔岩呢間公司啦 不過你好堅毅不屈 勇氣可加
終於有offer 不過5.5days放勞工假同星期日
但如果又reject 又繼續空白1年

勞工假咁辛苦 邊行?

me

咁最後有冇offer

me

同期內 唔係佢再出再apply

即係apply完無interview再apply多次
終於有offer 不過5.5days放勞工假同星期日
但如果又reject 又繼續空白1年

勞工假咁辛苦 邊行?

logistics
未做過呢行

返part time

會唔會叫你俾工作證明

佢問點解唔寫落cv
有機會問拎證明

返part time

會唔會叫你俾工作證明

佢問點解唔寫落cv
有機會問拎證明

咁就鳩UP唔過,話去旅行呢?
會唔會有需要證明??

me

咁最後有冇offer

我岩岩見完 認得我都

返part time

會唔會叫你俾工作證明

佢問點解唔寫落cv
有機會問拎證明

咁就鳩UP唔過,話去旅行呢?
會唔會有需要證明??

旅行唔會嘅
一見完就收到offer 不過唔係預期
不過係大公司黎 做既野都係自己想做

咁你想點

即刻打比你?

咁你想點

做啦 始終自己想做

即刻打比你?

係呀 搭緊車就收到電話

即刻打比你?

係呀 搭緊車就收到電話
尋日下午 2nd in 完,今日仲無電話,完了吧

即刻打比你?

係呀 搭緊車就收到電話
尋日下午 2nd in 完,今日仲無電話,完了吧

加油 睇多幾日都得

me

咁最後有冇offer

我岩岩見完 認得我都

幾次都冇 覺得自己好柒
又一日
上兩星interview
In完我覺得機會大
份工係agent介紹
一間本地大地司既it工
Agent話果邊反應都正面
等左一星期度
忍唔住whatapps agent 佢話果邊老腦飛左
又話人工比唔到咁多你住,又話一月會加番比我

但到今日都未有回覆
上兩星interview
In完我覺得機會大
份工係agent介紹
一間本地大地司既it工
Agent話果邊反應都正面
等左一星期度
忍唔住whatapps agent 佢話果邊老腦飛左
又話人工比唔到咁多你住,又話一月會加番比我

但到今日都未有回覆

未拎offer唔好咁大期望啦
之前見工講曬package 又比卡片叫我有問題可以搵佢
又話聽日call 你
最尾咪都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞