如果今次唔係Abby死,將來死嗰個可能就係譚仔太子爺

423 回覆
851 Like 165 Dislike
即係其實主力做收租

咁咪即係老麥
炒車啦

你未諗到鄺家一家呀

2005年前警長就革咗職

佢無綠表點用200萬買居屋?有黃埔又點會有首置quota?

因為層樓唔係佢,係蔡出錢,佢哋婚後住嘅地方

所以從來鄺家都係靠癡飲癡食,你唔比abby屋企愈嚟愈有錢?窮極都唔夠鄺家窮,暴發戶就唔係有錢人?

仲有疑似前差佬嘅爆料都match

前警長都識好多人,做差佬果然有用,多年來都keep住大飛contact,有事隨時走佬
可惜今次衰咗走唔到
Omg
有錢人搵低下階層做野,多數係dirty野。條女係中間人/生仔工具,工具人用完即棄
利伸:9up
蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點
https://lih.kg/3318213
如果係條女出錢,又話條女有錢女,
駛乜買居屋

你忘記人地成家都衰強姦詐騙
可能買居屋嘅錢係詐騙黎

同埋點都好,買豪宅都係死者改嫁後嘅事
咁個問題係

寧願請前夫阿哥做司機,攪生意,都唔幫前夫阿哥同前外母攪掂單破產case

莫非為咗一百幾十萬破產等四年翻身好過?
邊個買架居屋?
200萬係未補地價,你無綠表點會買到200萬嘅樓呀?

報紙係話鄺爸買居屋,abby full pay㗎

鄺家想用咗張綠表,連200萬都拎唔出,攤大手板問abby攞錢買樓

你哋一時一樣,暴發戶唔可以係有錢人?呢幾年死者父母搵到錢唔得咩?佢哋喺大陸咩都有可能㗎啦
係呀,平時比錢供養都唔夠
幫佢哋還債比埋副身家佢哋好唔好
貪得無厭

鄺家就係想要佢份身家先殺佢
但買樓啲錢唔一定係正經錢
佢前夫衰詐騙果度都500萬,可能更多詐騙無被受害者報案

你哋一時一樣

死者朋友都一時一樣,
連佢啲朋友都咁唔肯定,我又真係肯定唔到

死者身邊啲so called“朋友”都前言不對後語
一開始個豹太接受01訪者話死者係有錢女,
之後東張訪問又改口話一般人

[quote]
太多資訊睇哂有D難度
不過當年放生佢保釋既練官
而家諗起應唔應該有D內疚?
呢個應該係高登仔錯
佢係話前夫係普通人
我比較有興趣背後個網絡

倫敦金打莊,龜頭bob, 高級雞訓練營
其實唔合理既野係好多單先會令個背景更加可疑
不過我估都係一句佢太好人當答左
球哥扮死者個老豆…球嫂係老母~前夫大佬扮死者大佬。
前夫就前夫!
問題係你睇洗米華都識搵個mandy喺外國做白手套

你做得詐騙案,
牌面上俾人捉到嘅有500萬,
牌底可能呃仲多錢,
點會唔識一早過定啲錢俾死者
要用果時咪搵死者出錢
講經咩
邊間學校都仲未知呀! 啲同學死晒?
唔通 蔡一直同譚仔一家講
前夫一家係蔡嘅老豆老母呀哥
所以前夫呀哥先係ig係咁post相 tag#sis
一齊去拜觀音似親家啲活動
借位

【時事台】蔡天鳳單野證明左一個人有左錢係可以洗白成個人
https://forum.hkgolden.com/thread/7665791/page/1

對照買賣樓時間

其他資訊

豹生豹太相關

豹生豹太相關討論 2

其他資訊 2

以下係舊登樓主推測

人有貪念,世界就一直有騙案
講緊黃埔邊個住呀
鄺家仲住緊公屋,唔係點會有綠表呀,買居屋已經係 2020嘅事,都係abby full pay,200萬都無你話佢哋靠呃底嗰浸好多錢?

上app呃人件事正正係佢哋離婚嗰年
記唔記得係咩app呀?gay app呀
咪發現佢係hehe同佢離婚囉

知情者感慨,Abby購買何文田加多利山豪宅給前夫家人居住,又一次過付款為前夫哥哥付款買居屋,對前夫一家可說「仁至義盡」,豈料竟竟被對方殺害兼碎屍。
有前夫中學

【時事台】有冇巴打讀陳樹渠中學,識得校友,譚仔碎屍案主謀前夫鄺港智?
https://forum.hkgolden.com/thread/7665596/page/1
唔出奇
佢識譚仔仔果時好似未離婚㗎
你#68 post咗
分分鐘擺酒個時都未離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞