[扮廢大會] F1 2023 季前試討論區 2

1001 回覆
0 Like 46 Dislike

早響嘅話可能爭到威記個位
點都有個位比佢keep住比賽嘅感覺

否則佢真係有機會雪到硬咗果隻嚟
都係果句,佢最差嘅radio一定全部出晒街

我都預咗今年可能係最後一年睇佢
今季DTS算正面架喇
成集都係講佢有進步
我就咁睇,當Haas過去兩年連個simulator都比唔到佢嘅時候,比佢step aside做一兩年merc reserve追返simulator啲時數有系統咁學啲新嘢,我覺得又唔係一件壞事嚟
睇F2舒仔似慢熱個種車手 哈屎咁既環境邊個新仔都難搞。
100%
問題係前面出事,要改前面,導致中間唔平衡
前面頭剷作用係分流,但顧得分流前面變得冇定向,人地有 sidepod 分流作用冇佢咁顯著
將輸仔同max拍撚到係老舒傳人對決咁樣
揸到第二年仲講慢熱
係咪姓Schumacher就要俾佢撞夠三四年撞到同marshals熟哂先得

唔關輸仔個人事嘅就係入haas
無資源無Simulator摸熟大概點樣控制架車
haas crew又定期派膠,迷之call pit
一係就利益最大化,搵個人犧牲試tire strategy
咁自然犧牲品就係輸仔
haas窮撚隊又無犯錯空間俾年輕青手

haas唯一有用嘅就係Kmag
Kmag就係輸仔要借鑑嘅對象,一隊識培訓嘅車隊先係最重要
論天份實力kmag完勝輸仔,但最後玩到要有一年轉鬥其他比賽
大佬斷車兩次, 炒唔知幾多次
仲留佢都幾難
係, 唯然佢其實都係麻麻地, 但都講到佢好左
有路邊社消息指
粗嘅炒車並唔係車隊先前新聞稿中咁輕描淡寫
而係雙手有嚴重外傷且手腕骨折需要開刀治療
短期內可能無法上場比賽
拉利平治沙包姐
驚西
不過我都記得果下係幾好睇嘅
max 架爛車搞到要左閘右閘去檔
之後舒仔又唔要命咁想過max
一陣炒左車佢分都無埋
係幾撚癲
但都好奇怪
如果係要抖成個月嘅
應該一早就宣佈搵替工
但am一拖再拖 可能拖到fp1先公佈....
點只咁少
架車行路軌咁,都未真係推盡
我估下星期 Q time 1'28"8-1'29"3 之間
牙圖
復條撚咩抵死架喎
咁希望兒子早日康復
以為圖出嚟
seb都唔會睬佢喇
F2 7隻紅牛幻幻
就黎變紅牛隊內賽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞