hkexpress今日先黎取消今日航班,點搞?

426 回覆
9 Like 90 Dislike
有無福岡巴絲講下咩環境
去旅行,去到盡
吓吓都是Operational reason ,
而家好多保險公司唔賠,
有賠 =恩賜
冇得賠 = 正常,
唔好再有錯誤觀念以為 有封信Cancelled fight 就咁淡定,
而家HKE = delay / cancelled fight,10班機9班取消,
各位自求多福

放心 UO 一定比你改期,不過一黎冇撚用,二黎改期果班可能又CANCEL 出年都未搭到

呢間野成日delay

人地係最準時架

出發前兩三日通知你改出發時間想唔準時都幾難下啦
個flight time limit chur 到咁盡咁當然冇standby crew 啦

機又唔夠,人又唔夠,但賣左咁多飛出去,爽囉

一陣再ground多隻A320n就仲爽

放心排住隊黎
加埋delay 爆crew rest好快連工都唔駛開
海南集團嘅野都係算鳩數啦
仲話開cadet

其實呢三隻A320n都ground過大fix,只係fix完仲有好多問題

同埋hx uo明明同一個集團但係operation上狗咬狗
好似想大家死咁
遲下地勤過埋sats仲精彩
買左31號飛大阪,睇完之後好淆
窮學生去旅行

求下佢千祈唔好出事
個flight time limit chur 到咁盡咁當然冇standby crew 啦

機又唔夠,人又唔夠,但賣左咁多飛出去,爽囉

一陣再ground多隻A320n就仲爽

放心排住隊黎
加埋delay 爆crew rest好快連工都唔駛開
海南集團嘅野都係算鳩數啦
仲話開cadet

其實呢三隻A320n都ground過大fix,只係fix完仲有好多問題

同埋hx uo明明同一個集團但係operation上狗咬狗
好似想大家死咁
遲下地勤過埋sats仲精彩

SATS HK咪又係HNA
窮學生去旅行

求下佢千祈唔好出事

上月已經勁delay
本來7時到大板delay到10:30
只剛搭到差不多最後一班南海電鐵
今個月祝福你
窮學生去旅行

求下佢千祈唔好出事

諗定出事有咩後備plan啦

記住,唔好去ticket counter買飛,上網用app買
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?
好慶幸搭咁多次uo都未試過delay/cancel
但呢排好似好高危咁 係咁出事

我都係 之前搭UO飛過日本好多次都冇事,delay都冇試過
我老細雖然想慳錢,但派人出國工幹點都唔會揀廉航

有時仲早到
究竟係堅定點
我自己最多試過改早或遲一兩個鐘 仲要好早已經sd email 黎通知
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

俾Airbus 同pw玩9咗,嗰堆320neo副偈有問題,早排同h記工程師傾,佢話pw起碼半年先度到個解決辦法,之後再要等parts

有時仲早到
究竟係堅定點
我自己最多試過改早或遲一兩個鐘 仲要好早已經sd email 黎通知

UO 來往日本10次以上
只係間中delay 起飛
原因係排隊起飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞