hkexpress今日先黎取消今日航班,點搞?

426 回覆
9 Like 90 Dislike
個flight time limit chur 到咁盡咁當然冇standby crew 啦

機又唔夠,人又唔夠,但賣左咁多飛出去,爽囉

一陣再ground多隻A320n就仲爽

放心排住隊黎
加埋delay 爆crew rest好快連工都唔駛開
海南集團嘅野都係算鳩數啦
仲話開cadet

其實呢三隻A320n都ground過大fix,只係fix完仲有好多問題

同埋hx uo明明同一個集團但係operation上狗咬狗
好似想大家死咁
遲下地勤過埋sats仲精彩

SATS HK咪又係HNA

SATS班agent 得啖笑
見住佢地比personnel 喪屌仲柒下柒下咁
得個平字,鄧佢d customer airlines 慘

果班垃圾都不如

冇工業行動喎

間公司垃圾到喊
今日佢4串1,關西、仁川、羽田、花蓮

預左啦, 咪好人囉, 全部地方都容易有後備plan, 飛塞班果架機取消就死得人多, 不過佢實唔敢

花蓮好大鑊
因管理不善而日日有航班取消的香港快運
因管理不善而日日有航班取消的香港快運

因運

預左啦, 咪好人囉, 全部地方都容易有後備plan, 飛塞班果架機取消就死得人多, 不過佢實唔敢

花蓮好大鑊

可以搭車去台北高雄

而花好多時間,台北搭台鐵去都要個幾鐘
話時話,因航有個A350機頭好鍾意飛到上FL430去爬頭,上星期我坐595遇到佢,我而家睇flightradar24,班595又撚到上FL430爬頭

花蓮好大鑊

可以搭車去台北高雄

而花好多時間,台北搭台鐵去都要個幾鐘

delay都幾個鐘啦。 其他地方取消重要等成日先有機, 轉車個幾鐘好小事, 你估d機取消快運無分過輕重咩, 實揀d易收科既地方, 不過遲d再惡化唔知點, 機又無人空姐又無。 當年岩岩開時候連清潔都無要搵空姐做

Peach都係搵cabin crew清潔

遲下會唔會輪到HX
又開 奧克蘭, Vancouver
遲下開埋 LAX
佢啲機都係緊緊救

有新359入,不過得332勉強夠range,如果359turn around唔到,應該又會大獲,因為332載唔晒359嘅客

巴士 A359 暫時無乜事( CI 坐過一次 )

因航堆A350,cabin入面好多野都爛,上星期日坐LRN,四個月機,toilet塊鏡已經爛,朋友話好多toilet door都係壞

咁仆街( 啲空難報告通常啲門成日壞有可能同機身變形有關 )

睇空中活劫好似話機身輕微變形會令到厠所門關唔到

咁恐怖

遲下會唔會輪到HX
又開 奧克蘭, Vancouver
遲下開埋 LAX
佢啲機都係緊緊救

有新359入,不過得332勉強夠range,如果359turn around唔到,應該又會大獲,因為332載唔晒359嘅客

巴士 A359 暫時無乜事( CI 坐過一次 )

因航堆A350,cabin入面好多野都爛,上星期日坐LRN,四個月機,toilet塊鏡已經爛,朋友話好多toilet door都係壞

咁仆街( 啲空難報告通常啲門成日壞有可能同機身變形有關 )

睇空中活劫好似話機身輕微變形會令到厠所門關唔到

咁恐怖

前排連登有人開post講幾十年前日本單空難

A350道廁所門好多時lock完都唔識開燈o者
我非常懷疑UO另一隻A320n又中流感port sick
日本 123 因為長期難廁所門,無人發現原來係 頂翼 扯爛 既先兆
上面一堆人自命清高一沉百踩

窮咪搭uo囉,樓主又唔係話上黎屌柒uo,想問下有無巴打有提議幫下佢姐

窮就咪撚去旅行啦

好耐無見 膠光年 巴打
今日仁川坐UO 619番黎,有機會同一架機。約3:45到但行李遲左成粒鐘先有
坐垃圾cheap cheap野預左架啦
話時話,因航有個A350機頭好鍾意飛到上FL430去爬頭,上星期我坐595遇到佢,我而家睇flightradar24,班595又撚到上FL430爬頭

咁點呢?上去無咁多限制,點解唔上?

350速度高,其他機種全部食塵,唔上去點過人?
今日一朝先cut一班KIX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞