hkexpress今日先黎取消今日航班,點搞?

426 回覆
9 Like 90 Dislike
如果真係重要到非指定日子飛不可
下真咪鬼買廉航啦

其實去果將日旅行 請晒假 訂晒酒店既 你delay 一日已經好撚麻煩

其實去果幾日旅行 請晒假 訂晒酒店既 你delay 一日已經好撚麻煩

所以咪唔好買廉航
用因航為例
因航仆街極都可以即日送你走
蝕幾個鐘好過你蝕哂成個trip

咁大公司Fight 多,總有第二班/聯盟機有位
佢用"運作原因"cancel好難claim到保險

operation 可以claim 到, 但係要uo 幫唔到你做任何野,如果佢俾到你晏一班, or 第二朝既機, 咁都唔會有得賠

咁即係冇, 一定安排到機嫁, 不過唔知幾時咁解

我有fd 試過uo 取消左, 買ana 走, 保險賠足曬😱

早年唔知佢咁仆街仲賠掛,保險通常關後門
其實如果去日本廉航jetstar係咪好d?

香草
抵死,
去韓國仲要坐廉航

去泡菜搭泰航仲抵

TG 正
快d問下UO A320neo B-LCL 點解ground左咁耐都飛唔到

果隻其實咩事 冇錢整?

唔係話320n 有設計上嘅問題連巴士佬都唔知點搞咩

巴士有巴士問題,UO 機隊緊張又係問題
快d問下UO A320neo B-LCL 點解ground左咁耐都飛唔到

果隻其實咩事 冇錢整?

唔係話320n 有設計上嘅問題連巴士佬都唔知點搞咩

但點解係得一隻要ground?

3隻A320neo輪住都有ground過大bug fix,但fix完唔代表無問題呢下仆街

好多公司都ground咗

ANA兩隻A320neo ground一隻

咁ANA 唔係得巴士。
Airbus而家狂迫A320n用家收機,因為唔收機就無錢收,但班客好唔滿意Airbus同PW處理方式

我聽過話堆A320n delivery flight中途已經一堆ECAM message,落地後換左幾隻sensor後,做生意兩日後堆sensor又話唔得要換

好用唔用用PW
用RR咪好地地囉

A320n得Leap或者PW,PW就當時出貨快d,好多airlines都上左賊船

A380 RR 一樣出事,賭彩數
抵撚死
前地勤仔表示 呢排都唔好坐hx uo
極多flt會cancel 同前線完全唔夠人
同uo最多咪你r到餐券 平野唔好諗有補償
個flight time limit chur 到咁盡咁當然冇standby crew 啦

機又唔夠,人又唔夠,但賣左咁多飛出去,爽囉

一陣再ground多隻A320n就仲爽

遲下會唔會輪到HX
又開 奧克蘭, Vancouver
遲下開埋 LAX
佢啲機都係緊緊救

有新359入,不過得332勉強夠range,如果359turn around唔到,應該又會大獲,因為332載唔晒359嘅客

巴士 A359 暫時無乜事( CI 坐過一次 )
Airbus而家狂迫A320n用家收機,因為唔收機就無錢收,但班客好唔滿意Airbus同PW處理方式

我聽過話堆A320n delivery flight中途已經一堆ECAM message,落地後換左幾隻sensor後,做生意兩日後堆sensor又話唔得要換

呢個真係...巴士接實啦 x2036
E家係台中機場塞住左,班UO由10點delay到3點

去台中唔坐華信?

咁撚仆街, 快運都係受害者之一

一半半啦,UO收機前已經知有伏,但一路push the limit,好勒,而家真係爆煲了
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

俾Airbus 同pw玩9咗,嗰堆320neo副偈有問題,早排同h記工程師傾,佢話pw起碼半年先度到個解決辦法,之後再要等parts

半年,屌啊
我老細雖然想慳錢,但派人出國工幹點都唔會揀廉航

咩呀有d公司好仆街

公司仆街唔關職員事,呢啲正宗苦主。
個flight time limit chur 到咁盡咁當然冇standby crew 啦

遲下會唔會輪到HX
遲下開埋 LAX
佢啲機都係緊緊救

有新359入,不過得332勉強夠range,如果359turn around唔到,應該又會大獲,因為332載唔晒359嘅客

因航堆A350,cabin入面好多野都爛,上星期日坐LRN,四個月機,toilet塊鏡已經爛,朋友話好多toilet door都係壞
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

俾Airbus 同pw玩9咗,嗰堆320neo副偈有問題,早排同h記工程師傾,佢話pw起碼半年先度到個解決辦法,之後再要等parts

唔止engine,去到hydraulic甚至連堆sensor都奇奇怪怪

原來總共有三個大問題,咁就好玩啦

巴士做乜鳩

遲下會唔會輪到HX
遲下開埋 LAX
佢啲機都係緊緊救

因航堆A350,cabin入面好多野都爛,上星期日坐LRN,四個月機,toilet塊鏡已經爛,朋友話好多toilet door都係壞

呀,仲有,個USB叉唔撚到電!

遲下會唔會輪到HX
遲下開埋 LAX
佢啲機都係緊緊救

法國佬呢排又去左飲紅酒?
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

唔止engine,去到hydraulic甚至連堆sensor都奇奇怪怪

買錯野。 不過近年空巴波音d新機好似咁多問題

波音會繼續出返737 俾你,787 係粒鋰電問題大。

遲下會唔會輪到HX
遲下開埋 LAX
佢啲機都係緊緊救

J class 已經要翻新。不過廠家出錢

真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

買錯野。 不過近年空巴波音d新機好似咁多問題

787 A350叫做clean sheet design,初期有問題可以理解

A320Neo只係換左engine,機翼機體航電都係少改都玩到咁,反而737 Max遲來但穩陣

因為737 高產量,有經驗。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞