hkexpress今日先黎取消今日航班,點搞?

426 回覆
9 Like 90 Dislike
個flight time limit chur 到咁盡咁當然冇standby crew 啦

機又唔夠,人又唔夠,但賣左咁多飛出去,爽囉

一陣再ground多隻A320n就仲爽

放心排住隊黎
加埋delay 爆crew rest好快連工都唔駛開
海南集團嘅野都係算鳩數啦
仲話開cadet

其實呢三隻A320n都ground過大fix,只係fix完仲有好多問題

同埋hx uo明明同一個集團但係operation上狗咬狗
好似想大家死咁
遲下地勤過埋sats仲精彩

SATS HK咪又係HNA

SATS班agent 得啖笑
見住佢地比personnel 喪屌仲柒下柒下咁
得個平字,鄧佢d customer airlines 慘
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

俾Airbus 同pw玩9咗,嗰堆320neo副偈有問題,早排同h記工程師傾,佢話pw起碼半年先度到個解決辦法,之後再要等parts

不過大陸底真係麻撚煩
我都擔心緊
去程已經轉左揀香草

回程遲唔緊要
Uo本身都麻煩嫁啦仲要經agent買

Agree。。。本身五取消都一定五會準時!我撘左10幾次,我得一次準時過

你好彩jer 去仁川機唔滿-半-定唔飛

我準時個班只係因為6.!我諗係頭班機 所以先無遲到
大阪反香港
咁撚大個仔都未搭過快運
廉航無好野
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

俾Airbus 同pw玩9咗,嗰堆320neo副偈有問題,早排同h記工程師傾,佢話pw起碼半年先度到個解決辦法,之後再要等parts

唔止engine,去到hydraulic甚至連堆sensor都奇奇怪怪
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

唔止engine,去到hydraulic甚至連堆sensor都奇奇怪怪

原來總共有三個大問題,咁就好玩啦
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

之前賣出一大堆狗屎期票咪凍過水
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

有隻A320n o係KIX ferry返o黎,中途有事,divert去左濟州整左好耐先再ferry返到香港整
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

買錯野。 不過近年空巴波音d新機好似咁多問題

787 A350叫做clean sheet design,初期有問題可以理解

A320Neo只係換左engine,機翼機體航電都係少改都玩到咁,反而737 Max遲來但穩陣
PW呢副engine o係高溫沿海地區特別伏,印度佬都用到屌一聲,UO仲唔醒水預留機隊resources仲死去狂賣機位,當然中伏
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

唔可以話買錯。佢飛開320無可能會買737,咁320neo話慳油好多,成個決定係毫無問題。

講真就算我開運輸公司買貨車,都一定係base on廠商話可以交貨我就開始搵生意,等啲車嚟咗先搵啲車到咗咪得個擺字
我仲收到風UO仲要收多兩隻A320n,我真係各位繼續買UO機位
PW呢副engine o係高溫沿海地區特別伏,印度佬都用到屌一聲,UO仲唔醒水預留機隊resources仲死去狂賣機位,當然中伏

唔係話乜,可能pw話到之前有解決方案,講真你作為買家只有信佢
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

唔可以話買錯。佢飛開320無可能會買737,咁320neo話慳油好多,成個決定係毫無問題。

講真就算我開運輸公司買貨車,都一定係base on廠商話可以交貨我就開始搵生意,等啲車嚟咗先搵啲車到咗咪得個擺字

華航本來就話買A320n(講到出口),但最近改口風,話737M都唔錯

因龍就有好多人傳narrow body轉用737M,唔知堅定流

唔係話乜,可能pw話到之前有解決方案,講真你作為買家只有信佢

PW真係有fix過,但fix要都唔撚work囉

我不嬲都認為PW民航機車頭業務應該要自己摺埋佢
印度佬玩到PW要同佢地換engine,果時新機未夠半年
買過第2間,返黎claim保險
記得要快運退款兼出證明佢cancel flight

如果保險都冇買,就只能講抵撚死

要睇下咩原因取消,保險好撚狗,非天氣非機件問題好似無得賠

航空公司調渡問題好多唔包( 成日發生 )

咁無計㗎喎,只可以等。全世界買新車新機一樣,你或者佢發現有問題,只可以等佢解決
真心想知呢排uo咩事
唔夠機定點?

有隻A320n o係KIX ferry返o黎,中途有事,divert去左濟州整左好耐先再ferry返到香港整

筆錢邊個俾, 快運定空巴

有排計,但UO牙力無乜,始終要睇HNA點同Airbus deal

咁無計㗎喎,只可以等。全世界買新車新機一樣,你或者佢發現有問題,只可以等佢解決

唔係等佢解決,係等佢test and error
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞