hkexpress今日先黎取消今日航班,點搞?

426 回覆
9 Like 90 Dislike
個flight time limit chur 到咁盡咁當然冇standby crew 啦

機又唔夠,人又唔夠,但賣左咁多飛出去,爽囉

一陣再ground多隻A320n就仲爽

遲下會唔會輪到HX
又開 奧克蘭, Vancouver
遲下開埋 LAX
佢啲機都係緊緊救
上次搭hke delay左成三個鐘 搞到我凌晨3點先番到酒店 貪平冇好處 一定唔會再搭
hkexpress 即日取消左今日下午5點搭2去仁川嘅航班,點搞?一定要今日內出發

備註:經expedia買來回,早上8點開始打熱線到而家都無人聽

第一次搭UO?呢D家常便飯黎
個flight time limit chur 到咁盡咁當然冇standby crew 啦

遲下會唔會輪到HX
遲下開埋 LAX
佢啲機都係緊緊救

望下隔離因航批A350
流感肆虐禍延航空業 香港快運1日逼撤3航班
07月22日(六) 01:00

香港夏季流感疫情嚴峻,公立醫院病床逼爆,香港航空客運服務亦受波及,香港快運(HK Express)向東網證實,近期部分航班因機組人員感染流感缺勤而要取消,其中單在本周三(19日)便已有3班航班因此要臨時取消,包括一班香港往昆明以及香港來回福岡的航班,航空公司未有透露感染流感的機組人員及受影響乘客數目。至於國泰航空、國泰港龍航空及香港航空發言人則表示,流感爆發暫未影響正常航班運作。

HK Express發言人接受東網查詢時證實,由於近日流感肆虐,影響部分機組人員的健康,部分航班要臨時取消,加上正值旅遊旺季,航空公司在營運方面受影響,航空公司對旅客受取消航班影響致歉。不過,該航空公司以缺勤機組人員及受影響乘客人數屬敏感數據為由,拒絕透露資料。發言人續稱,已積極採取措施補救,包括為受影響之旅客安排其他航班,以及提供補救方案,重申航空公司一向非常重視機組人員及旅客的健康、待遇和安全。

國泰及國泰港龍發言人指,航班運作並無受社區流感影響,該公司把乘客和員工的健康和安全放在首位,航空公司已為機艙服務員制訂適當的程序指引,提醒員工保持高度個人衞生,如感不適,應立即求醫診治,航空公司會繼續與相關部門保持聯繫,以確保在任何情況下均保持警覺及為應變作好準備。香港航空則表示,沒有統計機組人員患病缺勤原因,航班運作正常,沒有受流感爆發影響。

市民林先生和太太是受流感取消航班影響的「受害者」之一,他們原計劃周三乘坐HK Express UO273由香港飛往昆明,展開11天麗江自由行,但航班起飛前不足3小時始收到取消航班通知,他們向航空公司查詢取消原因、可否安排其他航班去昆明及賠償等問題,均不得要領,令兩人大為不滿,其後代購機票的永安旅遊答應全數退回機票費用,至於額外行李費則有待跟進

遲下會唔會輪到HX
遲下開埋 LAX
佢啲機都係緊緊救

有新359入,不過得332勉強夠range,如果359turn around唔到,應該又會大獲,因為332載唔晒359嘅客
港豬就係冇骨氣,見平就死撲難撲,一分,錢一分貨,買完平飛又要投訴

港豬俾政府當畜牲咁養反而係咁問點解要反政府罵人唔好搞事

甘平還平係你既事,你可以賣貴啲。
佢真係賣左個服務比我。。。都唔明d香港人點解可少反個樓主話抵佢死咁
第一次買機票
貪平會仆街係常識
我個機場朋友六月已經同我講UO 內鬥緊,想換過批crew,班舊 crew 宜家成日call sick 對抗 , 日日都唔夠人返工。撞正320n 要整,未來半年搭親預delay

平還平係你既事,你可以賣貴啲。
佢真係賣左個服務比我。。。都唔明d香港人點解可少反個樓主話抵佢死咁

Agree。。。本身取消都一定會準時!我左10幾次,我得一次準時過

屌你老母唔識字?
又五又甘

咁都無人屌
uo同埋其他香港出發嘅廉航cancel咗係咪只會rebook去自己航空公司?
我個機場朋友六月已經同我講UO 內鬥緊,想換過批crew,班舊 crew 宜家成日call sick 對抗 , 日日都唔夠人返工。撞正320n 要整,未來半年搭親預delay

機頭同飛雞都係臨上機先知班機要去邊,都咪話唔爽
佢cancel班機, 唔會賠返錢俾你架咩?

因航就會,UO只會refund,仲要你追N次先會回水

refund唔係同退錢一樣意思咩?

即係話uo唔會extra賠多俾你只會refund

明白
E家係台中機場塞住左,班UO由10點delay到3點
尋日係出面聽到有人係度講,無乜必要掉中唔好買hhkexpress,有朋友係入面做,話內部換中高層,走左好多人原話係講:「會喪delay」

搭左咁多次廉航,而家情願俾貴啲搭ana

係唔係換入支那人?

換左個老外,好似係
中高層大換血
依家同一時間請緊咁多人
之前仲有請commercial director

唔知係咪業績唔理想
可能大股東想快快分拆上市唔駛個個月pump錢
Uo本身都麻煩嫁啦仲要經agent買

Agree。。。本身五取消都一定五會準時!我撘左10幾次,我得一次準時過

五你老母咩死mk
死返去5p屌自己老母啦
港豬就係冇骨氣,見平就死撲難撲,一分,錢一分貨,買完平飛又要投訴

港豬俾政府當畜牲咁養反而係咁問點解要反政府罵人唔好搞事

甘平還平係你既事,你可以賣貴啲。

甘你老母
俾狗屌啦
過幾日搭佢
一早有心理準備可能會出事
當係賭一鋪
4個人平一萬

等你報告有冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞