hkexpress今日先黎取消今日航班,點搞?

426 回覆
9 Like 90 Dislike

機又唔夠,人又唔夠,但賣左咁多飛出去,爽囉

一陣再ground多隻A320n就仲爽

遲下會唔會輪到HX
又開 奧克蘭, Vancouver
遲下開埋 LAX
佢啲機都係緊緊救

有新359入,不過得332勉強夠range,如果359turn around唔到,應該又會大獲,因為332載唔晒359嘅客

巴士 A359 暫時無乜事( CI 坐過一次 )

因航堆A350,cabin入面好多野都爛,上星期日坐LRN,四個月機,toilet塊鏡已經爛,朋友話好多toilet door都係壞

J class 已經要翻新。不過廠家出錢

巴士問題

唔關airbus 事
https://www.flightglobal.com/news/articles/cathay-details-issues-with-a350-business-class-seats-437550/

爆鏡,壞門就關airbus事
上個星期坐hkexpress日本返香港 上哂機係停機坪兜左個圈去返閘口先話控制塔收左工 全機人落返機重新入境 搞到要係日本留多晚 第二日再delay 加加埋埋delay左20幾個鐘 諗起都戇鳩

NRT

UO玩到唔入油就走,改去KIX入完油先繼續返香港
是否有plan b
立即自己科水因航有位嗎?
是否有plan b

暑假, 因航, 星期六
呢3個因素是但中兩個有錢都無機位
頂你,一定入決賽,咁而家打黎做乜
試過晏晝五點半機 五點半先嚟取消
買左九月去日本 而家好撚淆會唔會出事
是否有plan b

暑假, 因航, 星期六
呢3個因素是但中兩個有錢都無機位

一兩個,手腳又快,都攝到既
樓上屌廉航撚真係為犯而犯 即日cancel點都唔撚岩啦
新聞講咩既流感根本就係假既
公司根本就唔夠人飛
有啲機由頭到尾都冇分crew 落去班機到 預左取消

利申 發夢聽番黎
樓上屌廉航撚真係為犯而犯 即日cancel點都唔撚岩啦

乜撚野叫為犯而犯
即日cancel 係有問題
但傳統airline 會有方法即日死返個機位比你走
一係就一日有幾班機
一係就去其他聯盟airline 買個位比你
再唔係就搵條新水比你轉機走
真係衰到貼地都會賠幾千銀比你

廉航?cancel 完咪等囉
好彩就聽日唔好彩就過幾日
賠錢?毛就有幾條你要唔要?

呢個因素就係買得廉航就預咗
上個星期坐hkexpress日本返香港 上哂機係停機坪兜左個圈去返閘口先話控制塔收左工 全機人落返機重新入境 搞到要係日本留多晚 第二日再delay 加加埋埋delay左20幾個鐘 諗起都戇鳩

屌,下禮拜同屋企去

我都係下禮拜去,好擔心

如果取消你要點做,諗定未

check緊其他airline睇下有無後備,廉航都無得可以點 好在係住日本朋友屋企唔洗蝕酒店

我都係,買左保險,原來唔包
屌左咁耐都仲有人買
除左抵撚死之外 都唔知可以講咩

我都係,買左保險,原來唔包

無知下問咩係UO
無知下問咩係UO

u on9
(好似係)
邊間保險包呢d情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞