其實啟德起簡約公屋真係好癲

756 回覆
2731 Like 155 Dislike
持份者得一個
叫共慘黨
痴線咁就就叫共產
啱既 心理層面上 做藍友會更加開心
一齊支持政府繼續出征香港人
資產階級逐個層面去打
香港應該都要跟國家政策禁遊戲禁補習禁學英文
我舉腳支持往死裡打
支持愛國者依法治港 禁遊戲禁補習禁英文
全面普及習思想 支持香港少年佩戴紅領巾
所以合法成年青年依法服役解放軍兵役一年
先可以入住青年宿舍
即係你住啟德啦
見到班啟德業主又嬲又驚,唔知點解覺得好撚舒服
真係全部人同地產商都比政府過一棟
咩叫程序?
國安法洗唔洗程序?

拉人判監都唔洗程序
而家起公屋你先講程序?

未聽過強國一個月逼遷+起成幢樓?

只要起好咗樓
就係有程序
生意好啊啊啊!!!!
阿爺要解決問題
洗唔洗比面你
會玩程序拖住個規劃果班人坐左2年
你今日覺得好心寒既野大把人一早預視左
人有人走、錢有錢走

提就一直大把人提
只不過平時你地屋台最鍾意屌人cctoy
今日交智商稅怪得邊個
俾班港漂感受下鐵拳幾好 費事以為走落香港就唔會感受到社會主義嘅管治制度
到派錢俾市民就話睇餸食飯真係正 日日睇新聞睇到笑

無所謂架,
無屋住=一定無幸福感
唔覺得幸福=唔會想成家立業=唔會生下一代

無窮撚下一代=富人無勞動人口=社會收皮

大可以唔好起樓,年年住劏房。

我而家唔係講緊「全球私樓一定貴,一定唔會平」
我係講緊「有一個合理居住空間係人基本生活條件」

舉例:鬼唔知生仔女一定要屌閪咩?
我而家同你講求其啦比塊豬閪黎都OK啦,

你就同我講啲大波靚女好好屌一定好貴,唔好幻想咁多

咁講閪咩焦點都唔同

你不如講白啲窮撚全部唔值得有個地方住咪重快。

放心,全球生育率都開始極低,窮人好快消失。
窮人階層唔會消失 只有連登仔/ 女劣質嘅基因會消失 同種物種都有分優劣
驚都唔撚得?
你老母生你條柒頭出嚟行行企企真係陰撚公
你估個個有bno咩
19年見識完真係唔覺呢啲係乜野
唔肯比錢又唔放權,
又要當班公屋客係大帝
上東張就驚到震
食環都惡過房署一截
無bno都仲有好多其他國家,唔一定係要去英國既
i) 識搵社署幫手果啲
ii) 快手生左個,2公婆加個小朋友
1個做野搵20k左右,另一個湊小朋友
iii) 1個人搵1xk,夾個老人家一齊排

只不過好大部份都係比新移民
佢地可以拎完身份證就填表,
跟住返大陸生活,差唔多夠期/收信先返香港
咁就可以無香港既生活、工作、住屋同埋報入息資產既壓力
就係有人住緊咪唔拆囉
因為要趕某大大時間表

香港亂因為後生上唔到樓怨氣大

止暴制亂之後就係要解決居住問題

所以我唔問點解仲會話樓價gogogo

大大政策攞在眼前

斬地產
其實大家仲記唔記得八萬五政策

其實果時已經埋下種子

之後遊行係嚇窒左上面

派個港英舊人行番舊式的曾曾服務你地

而家必定將呢個目標會重新包裝推出

簡約公屋只係第一炮

啟德cbd其實仲係餘英規劃政策

新cbd應該係北區,咁先合乎大灣區個發展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞