其實啟德起簡約公屋真係好癲

756 回覆
2731 Like 155 Dislike
大家幻想嘅CBD:

實際嘅CBD:

大家幻想嘅遊輪碼頭:

實際上嘅遊輪碼頭:
點樣叫努力換黎既野同唔努力既人一樣呀?

你私樓有城牆有保安好似狗咁招呼你有靚靚會所
斷供左又可以隨時賣左層樓套現一舊錢
你去自我介紹話自住啟德 人地羨慕

公屋有白卡鄰居 有甲由屋 有人係走廊屙屎屙尿 違規會比人踢出公屋 每月交租係供養政府冇得套現換一舊錢 年年比政府查家宅
你同人講自住公屋 人地睇你唔起

平時連登就踩撚到公屋仔地底泥 住既環境地獄咁 而家個地區一樣個景一樣就講到私樓同公屋一樣 你呢d人都幾弱智下wor
禾支持速龍對KT止暴制亂
入面果堆1房/冇房佔最多
唔明啟德私樓JJ點解覺得自己係豪宅區
過時過節夠唔夠膽叫人上去你個單位開party
豪宅
d人都忽忽地
住同區就一樣生活質素咩
唔通住華富又有貝沙灣既享受?

最好笑係話會令到d人唔努力
公屋撚可以成日去旅行 食好野 買luxury?
實有d柒頭話公屋好多富戶
咁樣係篩查既問題
唔係公屋選址既問題

根本只係唔想同窮人住埋一齊 唔想樓價跌
唔洗講咁多廢話
香港算唔算係將一手好牌打到爛曬既表表者
平時俾人恥笑得多嘛 班地底泥loser難得有咁好機會可以吹奏下公屋生活都唔得咩
祝佢地一世都住公屋就啱 唔好去私樓嚇撚死啲街坊
岩呀 平時踩鳩人果陣就話私樓地位高 形象好 鄰居有質素呢d軟性野
出黎賣慘就講地理 景觀呢d硬性野 真係笑死人
吹水吹過龍喎
是撚旦啦
留港不問世事就預左啦
市區兩萬蚊真係好普遍 一萬蚊一係大西北舊樓 一係市區55年以上舊樓 係港島區係買唔到樓除非一手居屋綠置居
點樣取證買啟德係投資?
正常邊會自住啟德??咁應該自住邊區??

你真係陣窮酸味滲曬出骨
一直都係回歸之後 徹底將以前優勢掃走
進入一個警黑貪腐 利益輸送番大陸既新世代
邊度起 唔係問題

重點係 花 兩百億 之後要拆左佢
自住樓你會買配套未齊嘅樓花?
身邊買啟德都係為升值啫
香港副牌都唔係香港人打 大陸代打依個結果好正常 唔係點融入呀
真 做人誠實啲唔使兜大個圈
撻地一早揀好左,大眾唔知咋。。。
天意注定要成為天龍人的人
依班傻閪業主連坦白既勇氣都冇
你條傻閪 講出黎都露曬底
呢幾年有啲咩盤第一價單係有現樓??
9成以上都係樓花 睇關鍵日期
屌你老母 你住公屋架咋 識條撚咩 on撚鳩
以結果為目標嘅典範
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞