其實啟德起簡約公屋真係好癲

756 回覆
2731 Like 155 Dislike
房住不炒,根本係香港人炒到慣晒覺得理所當然。輸打贏又要,投資嘅野緊係有升有跌架喇。 依家驚蝕又嘈話政府唔公道。你買股票又會唔會投訴隻股票嘅決策阿 。點解買股票輸左又肯認係自己捉錯路,但買樓蝕左又唔肯認自己目光唔夠準。
咁你幾時開放自己間公屋比非洲黑人難民黎住?
起公屋唔係問題呀,
香港好多地方都係私樓公屋混雜架啦。
不過臨時公屋起完又拆真係晒錢,
應該睇下啟德有冇地方適合長遠改做起公屋。
班友畀人昆,當左啟德cbd2係慘啲。
或者將公屋區劃出啟德囉。
1. 美麗新香港
2. 全面禁止CBD
已經解釋曬點解要係啟德起簡約公屋
新加坡好多組屋 但私樓都好貴 全世界大城市無一個地方係樓平到無人要 唔好咁多幻想空間啦
This is XianGang
渣香港身份證既同非洲黑人難民溝埋一齊黎講 洗唔洗推向極端咁肉酸呀
戇鳩港豬大眼的dog
世界乜撚都係政治 支共咪又係咁撚樣
支那人咬支共食?
點解要諗負載力先
政府就係想隊哂啲大陸人落黎完成政治任務 你買餸多唔多人 夠唔夠公園用地 你樓價跌唔跌 唔關佢事架喎
你個名
一早講班官係yc 攬炒香港
重點工程加快,類似起方艙醫院
荃灣葵青區日日十幾人整天橋燈
天橋升降機個個禮拜做保養
發發發
唔怪得公屋仔咁多毒撚A0啦
已經唔係貧富差距
係認知差距

有個男人溝條女 又話俾咩幸福佢 會娶佢
最後個男人飛咗佢 仲打柒佢 原來出面仲有私生子
係班公屋仔邏輯:信男人條女抵撚死 係臭雞 又要做雞又要拎貞節牌坊

所以歧視公屋仔真係唔係無道理
建議各位女士搵男朋友真係盡量避開班公屋白卡
是但啦 關我撚事
其實點都會keep住 有好多都等仔女升小學 儲多幾年錢
利伸: 住私樓
個問題係拎塊太靚嘅地
投資係有輸有贏 買啟德你唔係買佢升值邊個信
依個係冇左升值個part
佢老母佢醒啊 唔撚填中環 唔填尖沙咀
地點唔係重點,如果跟正流程,做晒研究資詢規劃,確地計劃可行,係邊起都ok

依家是但鳩up兩句就做乜都唔洗經任何程序,真心CLS

班友用599g 用到傻撚左,乜都加臨時上去就去得,下次臨時填海,臨時鐵路,任佢玩
啟德本身都有啟晴邨,德朗邨啦,起多幾棟嘈咩呢
係啟德班後生先咁麻煩,又抗議又唔滿意政府
加速快啲起,等佢哋唔好再嘈啦
你老母真係on撚鳩
用政府包裝宣傳規劃 去類比上市公司???
上市公司 發展商 冇咁既權力 宣傳包裝可以唔信
政府話做既 又唔撚做叫輸打贏要?

點解幾年前咁多人反 97前話有普選 而家又話冇
一開波就唔應該話有 唔好俾期望人啦
根本就係搞詐騙

再者你買股票試下買買下tesla 突然elon musk宣佈永久關閉所有車廠 改生產玩具遙控車 你睇下佢會唔會俾人告到仆街
招呼天龍人就快靚正
心寒完會點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞