其實啟德起簡約公屋真係好癲

756 回覆
2731 Like 155 Dislike
根本宜家揀得係香港生存就要有依種覺悟架啦 仲想所有野好似以前咁 short short地
我都係啟德返工喎,係咪可以相認
其實長遠嚟講嗰個地段都好難唔升
班人依家受嗰少少衝擊就喊苦喊忽jm9
成班短炒客嚟?
Save hk就話姐,竟然連登都係咁,成班傻閪好似發現新大陸咁撚樣
非常好 留港撚慢慢受啦 最好中環 灣仔齊齊起公屋 嘻!
同將軍澳交換囉,人哋隔離起堆填區加核電呀👌你好 香港
講親都話你出黎鬧係同情炒賣業主
呢單野係全部人都受害的,業主只係其中一部分。
2019年開始瞓到而家?
嘩原來個政府無出爾反爾架 真係好撚新奇呀
五年時間差已經係價值。
但無可否認既係
見證左呢三年香港政府點樣硬推佢想實施既政策
同埋佢地果堆所謂「有利」發展既政策之後
根本唔會對香港政府抱有任何信心
呢幾年香港政府施政方向根本唔係推香港本地發展而係搞緊大灣區共榮圈

咁你又點會期望香港樓會有明朗既前景
唔係單純地講樓價 而係就算你話配套 交通都好
都有種亂黎既感覺

而家香港政府對住屋需求問題既解決方針就好似求其搵個地方塞晒啲無屋既人入去住當交左功課咁

利申 唔會買香港物業 只會買外國物業
屌你老母 難怪當年長期俾人屈收美國佬錢
世運道係近新蒲崗mikiki嗰邊
得罪講句 根本完全影響唔到跑道區臨海整體樓價
睇現樓都知 啟晴邨係隔離
啟德一號會平賣??
關樓價咩事先???
而家係講緊規劃 講緊政府搞詐騙
一個禮拜無啦啦就彈個簡約公屋概念出黎
避過城規會避過咨詢 直接就上馬

成班公屋狗就死pin人地投資失敗
起多五萬個公屋 人地供得起都唔會蝕讓
大不了磨到下次美國佬印銀紙 追番通脹上黎升多30%都仲得
一早話2047有問題
班aa發晒
今次已經話你知
條路自己揀
第一日知龍門係任搬?
一句民生大就做乜都收你皮啦
唔好咁天真
連我想講咩你都唔知
一句民生大,佢做乜都得
你19年打後訓左幾耐?
定你啟德出黎
係 你好,香港!
證明佢唔係用拼音打字,值得嘉許
對你無撚用姐講真
對窮人有用咪得
入啟德靠條濕鳩路真係等塞爆
我有樓都想啟德同康城跌wo
今時今日既連登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞