其實啟德起簡約公屋真係好癲

756 回覆
2731 Like 155 Dislike
靠把口 你當個垃圾政府係經香港人選出黎咩
但條垃圾當撚左自己係
成班靠把口 同吹 學撚哂上面啦
見到兩個又晶片又性笑撚到GAPGAP聲
合理
雙倍租真係笑話嚟
起碼要3倍以上
當你 3-4 人家庭嘅公屋
市區都係3000蚊唔駛租金
出面租一個咁嘅單位起碼10k up 市區更加貴
收三倍已經收平左
咁嘅話啲人先會諗不如加少少租私樓
私樓附近唔可以起公屋 咁公屋邊度起
你話啟德高尚啲唔同 但而家屯門起都有人反對又點解釋
幾有效率,以前反對派為反而反
要不是公民黨阻頭阻勢,維港已起梗樓啦,仲使咩啟德,行乜鬼嘢西隧
屌 啟德簡約公屋三分鐘就行到啟德站 好撚癲
係咪好有效率呢, 諗到咩想便就便, 暢通無阻
老老實實,毀滅緊香港資產值發展
仲邊有人bid 貴地起野
計埋2047地契到期未啊?
明明大把連登仔話唔會5年就拆
用速成都柒啦
男人老狗用速成
派人鏟埋啲私樓都仲得
可以話比你聽,房署嘅權力係垃圾到有人個名唔喺租約都趕唔走

你呢啲拍卡登記可能2123年都搞唔掂
之後唔只啟德業主吊啦
如果政府計劃10年總房屋供應目標為約43萬伙
成功 加明日大嶼 北部都會區 將軍澳填海
租金一定大跌先 樓價都應該升唔起
習總落命令
土匪治國,
邊有好野
唔岩你同個窮人交換身份交換份糧洗下?
所以咪on9
其實政府唔多唔小都知房署廢
而家簡約公屋唔係房署班垃圾 run

房署班垃圾設計又唔掂, 垃圾則, 垃圾商場, 一出鋪會淋雨
保養又唔掂, 啲場啲野壞晒又唔整
管理又唔掂
查住戶入息資產又求其, 又欺善怕惡
2014年訓到依家?
公道講句:電話嚟講速成快啲
支持公屋
可能現政府有人係港獨份子派嚟嘅臥底……見最近班港豬沉迷吃喝玩樂,要撥火
係資本主義社會嘅制度之下
每一個人都係自私架啦

你講到要彰顯社會公義
咁班好食懶飛 唔返工/ 月光族嘅人可以躺平有屋住
然後成班中產日日返工供樓 想追求好啲嘅生活
到最後話俾你聽 原來努力係無回報架喎
咁樣就好公義?

你講緊果啲直情係共產主義講嘅嘢
香港咁失敗,就係因為有啲人食古不化,永遠跟住買樓常規作為人生成功階梯,新加坡就係睇準呢個問題,起咗組屋,人民從此唔受地產霸權影響,真真正正多元發展
留港撚失去一切係必然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞