其實啟德起簡約公屋真係好癲

756 回覆
2731 Like 155 Dislike
係 成班低質嘅人係度仇富
一味剩係識屌人買樓 笑人投資失利
講緊政府推出嘅政策 劃地 交通民生配套
可以咁樣兩個禮拜推翻哂
唔係話小學生做功課呀 鐘意就加啲減啲
政府咪講咗用5年就完囉
乜撚cbd2都再次承諾咗啦
想點?

層樓買嚟自住㗎可?
唔係三兩年就諗住放點解要怕嗰少少短期跌幅?
講真喺香港買得樓多數都相信個樓市長遠會gogogo
而事實上都係咁
班人個信念得咁多點對得住自己啲錢呀?
公屋大躍進
不嬲都要
想學嘢
你班菁英業主之後會點部署?
香港基本面變咗幾年啦喎,瞓醒未啊?大業主?
無人交差餉,無人交印花稅

公屋仔真係當銀紙天跌落嚟嘅

果然係連燈
輸嗰班係林鄭plan + 高息夾死, 頂得住呢幾年高息個市係會上返去嘅
你地買左樓緊你覺得恐怖
我呢d窮撚見到好開心喎
準備排宿舍
其實咁先做到野
你以為房屋問題係咩原因造成?
就係以前一路開會一路資訊,各方面力量阻攔起咁多公屋,一路兜兜兜拖拖拖
公道d咁講,出黎做過野既人就知呢界政府係做事實
講到尾
你地當初相信政府,信佢會發展
以家出左事,但又咩都做唔到
咁可以點?只可以怪自己,投資失敗囉

其實啟德出事唔係冇蹟可尋
一早望到既,一早放盤走人啦
等班傻西上左樓先搞 走又蝕唔走又蝕
你唔係對港府咁大期望
政府做嘢一向都閪, 你話呢屆政府做實事我就唔覺, 由頭到尾都係追中共kpi , 仲set 咗好大個trap俾後人
所以咪話依班傻閪19年訓撚到依家先醒,大把更癲既野個陣已經發生左啦
到時做得慢又話唔做嘢
其實最撚癲係香港人
同當初為一己之利反對八萬五,葬送香港未來嘅仆街一模一樣
樓價蝕咗錢好似害佢咁
樓價可升可跌呀
投資本來就唔係包賺
咩trap?
唔從炒賣心態班業主既立足點講,啟德至西九一帶,係香港個城巿規劃上,適合做第二個商業核心區。呢啲地皮應該係規劃做商廈配合經濟擴張用,又可以保護之後十年庫房收入確保開支。有咩理由呢啲 CBD 地方優先起公屋,又將北部 Suburb 無咩潛質既地起商業區同深圳爭。呢種公共資源規劃下唔只係業主,而係成個香港都受損。
自己係啟德返左三年工,見證住佢發展
大佬呀,咁既死城
加埋維港一號果邊咁既環境
唔好同我講個前景好撚好
其實唔止啟德
屋企隔離個豪宅 本身對住個樹森 非住宅用地
佢一野轉埋土地用途 剷起左個樹林 起公屋
本身對住樹森 將來對住公屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞