其實啟德起簡約公屋真係好癲

756 回覆
2731 Like 155 Dislike
咁其實好多人住公屋係收入高過一萬的。你睇睇住緊既人同排緊既人 收入要求係唔同架。大把住緊既人揸靚車 月入 高俾富戶租
成班公屋狗死pin人地因為錢因為樓價
深水埗長沙灣附近夠多白卡夠窮夠邋遢啦
新樓會唔會平???
個個屌緊政府規劃亂 無咨詢 亂鳩咁黎
成班窮閪仲出黎幫政府吮埋腳趾
真係好撚好笑
秀茂坪?
下?利申港島 業主
想睇啟德同康城班傻仔蝕到負資產
你覺得咩嘢答案 令你好受啲嘅 就係咩啦

利申:超過1000尺 落地玻璃大露台 有請工人 仲有車位
至少人地有實際需要先啦
又唔係得新移民先排公屋
香港地大把慘人仲捱緊劏房
你嘅留言充分反映咗香港人性格
比我係港共真係睬你有味
自己入市做水魚接盤
肉隨砧板上
乜唔係香港人都訴求?
大把傻閪中產做咗接盤俠
比層樓綁住哂 想走都走唔到
只能夠同港共同坐一條船
而家AA賣啟德樓要講7年後願景
我有話啟德唔係咩

但啟德衰唔代表大陸好,唔好趁機唱好大陸

啟德係政府自己改,大陸係阿豬阿狗總之俾錢就可以改,農地變住宅係度鳩咁起,搞到而家度度爛尾
依家明白了
咁應該點算好?
大撚把人一家幾口呀傻閪
你估個個都單人公屋咩
繼續幫政府護航啦反正好快係你隔離起骨灰龕場

依家香港政府係為所欲為㗎wo
佢要咁做我又冇你哋班菁英咁把炮其實都吹唔撚漲
大家都係韮菜 中產只係生得高d 得你以為係兩個class
国安法下由亂而治嘛
反對聲音就係反對政府、煽動仇恨、危害国安
以目標為結果呀嘛
投資有賺有蝕 邊有地方保證你有得賺
而且人哋住都冇得住 咁都仲唔係民生呀
你班友仔投資失利咁少事就咪撚出嚟吠搞亂香港啦
係囉,最衰都係d租租破壞討論
俾你討論會討左啲乜出黎,睇你表演啦慢慢討論喎,佢起唔起公屋,你有份做決定?你咪又係谷住谷住又乜都做唔到,唯有屌下其他人
護航就起多啲?屌就起少啲?你以為你係邊個係勁既移左民啦垃圾
咁根本就要不斷不斷起公屋,直到人人都申請到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞