其實啟德起簡約公屋真係好癲

756 回覆
2731 Like 155 Dislike
但係而家係社會主義咩。。
簡唔簡約既造價差果少少簡約既五年就拆 拆完又可以再起 無限大白象 yeah
住五年就拆咗佢,香港政府真係識花錢
仲對政權有幻想咪唔係囉 宜家邊有反對呢樣野 會地想點就點
而家冇左煞車制
隨時車毁人亡
咪係,難聽d講2019年後仲夠膽買貴樓都抵仆街啦,你買果個區都係諗住升值,自己話自己豪宅,明明荒蕪到暈,望到觀塘,搭車過返觀塘apm可能都多個半個鐘要望海景,大把地方望到啦
所以地產商都唔投地啦
走先啦 係咁先啦 下次再玩丫 如果有下次嘅話
請多一倍人手都未必做得掂徹查公屋,而家係每年5%咋
花左兩百億
住左一堆人
想拆都難
隔離營 鐵皮屋 安置區就話拆姐
到時住啟德班人等4班地鐵都唔知上唔上到車
cls唔撚做野呀 住公屋得啦 交稅出糧俾班垃圾
你講就輕鬆 怕搵d大陸承辦商落格起埋d危樓 次貨姐
升完想點?
淨係睇隔離個水井爆炸po就知
大陸啲野真係得個殼

啲死靚仔玩炮仗玩左幾廿年
政府咁撚多錢都唔撚重鑄過批新井蓋
見微知著 最基礎既野都做唔好
重好意思講
住都無得住
仲講咁多野
一定是港獨分子

分裂國家未來方針, 間接破壞中國在全球的影響力, 這是不可接受的
冇空地都可以填海
人係自私架啦

到你自己都有樓做左有產階級就明

自己都係既得利益者 理得啲窮人死咩

仲有你應該唔明香港有私樓班人係有幾歧視公屋仔

如果比你入到私樓group睇啲嘴臉應該激死你
香港人咁多 點會冇人買樓
市區新樓跌到3-4百萬有交易 我唔信冇人買 你一日要住就一日會有人去買樓
搞掂左樓之後 D人有閒錢就會去創業 開鋪頭仔做老闆

呢個先係正常健康既社會 D賤種業主自己辛苦完 入左會就唔想個環境有改變 想個香港樓市gogogo 成日吹到香港冇左高樓價高地價就會滅亡咁樣
有好有唔好囉

唔通好似之前三屆啲垃圾 同地產狗勾結 拖慢批地 推高樓價又好好 ?
佢係房屋台 AA 狗嚟
嗰班仆街業豬根本係因為自身利益 所以先屌

但明明今次加快速度批核 & 建屋 係好事嚟
班利益港豬就係咁撚仆街
當初支持政府亂嚟
嗰班最冇資格出聲

以為政府想做乜都唔會理你班蟻民
等食屎
無錯, 以住屋嚟計 , 死港豬真係全世界最撚仆街
習種話唔俾炒樓,一定玩殘你班業主,肯定陸續有嚟,其實都好嘅,遲啲人人有樓住,私樓眨值7成,大家開心
其實同當初董建華八萬五一樣

反對嘅人都係因為佢地有樓 唔想樓價跌先反

如果當初八萬五有實行 就唔會搞到今日咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞