其實啟德起簡約公屋真係好癲

756 回覆
2731 Like 155 Dislike
一早講過好多嘢會發生 佢地咪一律當cctoy發噏風 到真係發生又接受唔到 真係神經病

有錢就搵 繼續做黎生啦 嘈乜柒
反正樓好實贏到尾架 上個月升咗啦 又贏嘛 嘈乜鬼?乖乖地返工交稅供樓啦
夠膽就入紙去遊行示威囉傻閪,呀!唔好意思,唔記得你地個楊永杰取消左
有錢二萬幾蚊尺買啟德去驗腦好過
官、警、黑社會三權
咁你就躺平收爹行撚開啦
簡單啲“全面支持中國共產黨 愛國者治港”咁咪講完囉
搭咁撚多爹又話吹唔漲?係連登搵存在感?
真係起
只會接受同怪自己唔移民,可以點
我地夠知政府衰,so?
窮撚有咩俾人割呀,看得自己太高

啟德業主起碼嘔咗幾十萬印花稅,間接支付地價。
躝撚咗又日日睇香港新聞嗰班真係好柒
走住屌 廢閪
其實從來無講過窮人唔應該上樓
係講緊公屋選址嘅問題
去過啟德嘅人就知
果度咩社會配套都無 交通工具又唔多
依家夾硬塞哂啲人入黎只會overload

仲要本身plan好咗果啲體育園發展 地下街
因為咁插針式起公屋阻住咗 果度又係億億聲
之前投放咗落去嘅錢都係納稅人嘅血汗錢
咁樣俾個政府糟蹋 唔通咁又好合理?
一男一女做popo入職月入夾埋都56000,就算唔住宿舍都買到樓啦。如果份工仲差過毅進popo,好明顯係人既問題啦
去你老母個閪裡面示威啊??你唔好屈啊 我都係支持愛國者治港架 見網名一片恥笑人地業主有d唔抵得啫

最好每條公屋邨起埋火葬場 搞內循環 住死一世唔好放出黎就啱架啦
望見香港變成咁

你自己都要決定將大半世人財富投資落呢個地方嘅未來

怪得邊個?

唔好講咩留返香港點都要層樓住
投資其他國家樓/股/債 再自己租香港樓住唔得嘅?

根本就係自己貪心
見升咗二十年 想買樓搏升

輸咗仲想賴人?2019訓咗?
你信5年?
師兄,貼地少少
唔好似香港高官咁撚離地啦
唇亡齒寒 他朝君體呀ching
支持係啟德簡約公屋起埋火葬場
我有講錯?連毅進仔都月入26000-27000啦
睇左咁耐
我明白佢地唔係想聽呢d
要似同女人傾計咁安慰
’係囉,政府正仆街’
‘咁多地點解要簡啟德!‘
‘完全唔識規劃’
咪又係韮菜 wfc
係呀大陸仲快TIM
快D返上大灣區共享中國速度啦
依家又話支持愛國者治港,但又屌人為政府護航,你諗清楚你想講咩先啦傻閪
貼地少少 早幾年17000-19000收購重建唔少土瓜灣九龍城 我每呎補3k-5k補錢買番啟德 有咩問題
究竟係邊個離地?85後~95 大把兩個加埋月入50k以上
有咩咁離地??
你咁嬲咁激動做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞